Formula 1 kysyi tekoälyltä: ken on heistä kaikkein nopein

Ajoneuvot Moottoriurheilu Uutinen 2.12.2020

Hamiltonin korvaaja päätetty: George Russell jahtaa ensi kisassa uransa avauspisteitä voittaja-autolla

Williamsin nuori lupaus George Russell pääsee näyttämään ensi viikonloppuna todellisen vauhtinsa, kun hän tuuraa koronavirustartunnan saanutta Lewis Hamiltonia sarjan kärkitalli Mercedeksellä.

Lewis Hamiltonilla on todettu koronavirustartunta, jonka johdosta kaikkien aikojen menestynein formulakuljettaja ei osallistu seuraavaan Sakhirin osakilpailuun. Hamilton varmisti kuluvalla kaudella seitsemännen F1-maailmanmestaruutensa jo Istanbulin GP:ssä, joka oli kauden neljänneksi viimeinen, joten maailmanmestaruuskamppailuun sivuun jääminen ei vaikuta.

Hamiltonin korvaajaksi kerrottiin George Russell, joka on ajanut kaudesta 2019 lähtien sarjan ylivoimaisesti heikointa autoa, Williamsia, saavuttamatta ainuttakaan pistettä koko urallaan. Russell kuuluu kuitenkin Mercedes-AMG:n junioriohjelmaan, jonka myötä hän pääsee mittaamaan taitojaan kärkikahinoissa jopa ylivoimaisena pidetyn Mercedes-AMG F1 W11:n puikkoihin.

Russellin sijaisena Williamsilla toimii Sakharin osakilpailussa britti Jack Aitken, joka sijoittui viime kaudella Formula 2:ssa viidenneksi ja on kuluvalla kaudella sarjassa kahdentenatoista.

”Olen kuitenkin Williams-kuljettaja”

22-vuotias Russell on kiitollinen tallillensa mahdollisuudestaan saada ajaa toisen tallin riveissä.

– Ensinnäkin, haluan kiittää suuresti kaikkia Williamsilla tämän mahdollisuuden antamisesta. Saatan pitää kisaviikonloppuna erilaista kilpa-asua, mutta olen kuitenkin Williams-kuljettaja ja tulen kannustamaan tiimiäni jokaisella askeleella matkan aikana, Russell totesi.

– Näen tämän erinomaisena mahdollisuutena oppia lähtöruudukon parhaalta tallilta ja palata Williamsille aiempaa parempana, energisempänä ja kokeneempana kuljettajana auttaakseni Williamsia eteenpäin. Suuret kiitokset myös Mercedekselle minuun luottamisesta, Russell jatkaa.

Hamiltonin jättämät saappaat ovat suuret, ja Russell myöntääkin ettei kukaan voi korvata Hamiltonia, mutta aikoo antaa parhaansa kärkitallipilotissaan.

Täysin vieraaseen autoon Russellin ei tarvitse siirtyä, sillä hän on ajanut vuodesta 2017 lähtien kuusi päivää testiä maailmanmestaritallin autoilla. Viimeisin vierailu tähtikeulaisessa kilpurissa oli viime vuonna Abu Dhabin GP:ssä.

Russell on murskannut tallikaverinsa tähän asti etenkin lähtöruuduista kilpailtaessa – hän on ollut tallin nopein kuljettaja jo 36 kilpailussa peräkkäin. Nähtäväksi jää, katkaiseeko Valtteri Bottas nuoren lupauksen putken ensi viikonloppuna.

Lähde: F1 Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat