Harley-Davidson Fat Boy

Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 14.2.2020

Harley-Davidson Fat Boy saa 30-vuotisjuhlamallin

Brutaalin nimensä Fat Boy sai perusmotoristien suusta kaduilla. Nyt ”paksu poika” on ehtinyt jo 30 vuoden ikään, ja sitä on hyvä juhlistaa erikoismallilla.

Silhuettinsa Fat Boy sai vuoden 1949 Hydra Glidesta. Silhuetin sodanjälkeinen tyyli modernisoitiin uuden sukupolven motoristeille sopivaksi. Muotoilusta vastasivat legendaariset Harley-Davidson -muotoilijat Willie G. Davidson ja Louie Netz.

Harley-Davidson Fat Boy

Nimen synty

Vain H-D voi nimetä mallinsa näin brutaalisti ja Willie G. Davidson valottaa nimen syntyhistoriaa.

– Mietin millä nimellä sitä alettaisiin kadulla kutsua motoristien toimesta. Kaikki sanoivat sen näyttävän paksulta, joten markkinointiosaston pojat esittivät nimeksi Fat Boy.

Malli esiteltiin vuonna 1989 mutta seuraavan vuoden mallina. Vuonna 1991 nostetta mallin myyntiin toi sen esiintyminen Terminator 2 -elokuvassa.

Harley-Davidson Fat Boy

Nykyinen Fat Boy on osa vuonna 2018 esiteltyä Softail-mallistoa. Peräti 160 milliä leveä eturengas ja 240-millinen takakumi antavat pyörälle tehdascustom-henkisen ulkonäön. Levymäiset vanteet muodostuivat mallin tunnusmerkiksi alusta pitäen ja sellaiset on nykyisessäkin versiossa.

Rajoitettu erä

30-vuotisjuhlamallia valmistetaan vain 2500 kappaleen rajoitettu ja numeroitu erä. Voimanlähteenä on tehokkain tähän malliin saatavissa oleva moottori, 114-kuutiotuumainen Milwaukee Eight. Ulkonäössä korostetaan mustaa yleisilmettä, jolla se erottuu selvästi perusmallista.

Harley-Davidson Fat Boy

Satiininmustat Lakester-vanteet on viimeistelty koneistetuilla yksityiskohdilla. Moottori on musta, lukuunottamatta pronssinvärisiä yksityiskohtia, ja myös pakoputkisto on saanut mustan värityksen, samoin ohjaustanko ja sen katkaisimet sekä ajovalon kehys.

Harley-Davidson Fat Boy

  • Moottori: V2-moottori, iskutilavuus 1868 cc
  • Teho: 69 kW (93 hv) / 5020 r/min
  • Vääntö: 155 Nm / 3000 r/ min
  • Voimansiirto: 6 vaihdetta, hihnaveto
  • Kuivapaino: 304 kg
  • Istuinkorkeus: 675 mm
  • Tankin tilavuus: 18,9 litraa
  • Rengaskoko: 160/60R18 / 240/40R18

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Harley-Davidson

Kaikki koeajot

Uusimmat