Volvo 850 R huutokauppa T5-R klassikko

Ajoneuvot Huutokauppahelmet 11.2.2023

Huutokauppahelmet – 1996 Volvo 850 R länsinaapurista

Volvo 850 R häilyy modernin klassikon rajalla, mutta myytävä punainen auto löytyy länsirajalta Uppsalasta.

Volvolle 850-sarja oli valtava panostus ja kaikkine lisäkustannuksineen hintaa uutuusmallille kertyi 15 miljardia kruunua. Toisaalta se kertoi myös siitä, että Volvon kannatti satsata tulevaan uutuuteen, eli isot sedanit ja farmarit olivat jo keränneet tarpeeksi mainetta.

Volvo 850 R huutokauppa T5-R

Harrastajien sydämiin 850 jäi erityisesti suorituskykyisten mallien myötä. Ensin paikalle saapui 850 T5-R, joka tuli tutuksi klassikkojutussamme jokin aika sitten. Koska suoria jatko-osia ei haluttu, mutta suosion määrä kerjäsi lisää, vuorossa oli 850 R.

Volvo 850 R huutokauppa T5-R

2,3-litrainen viisisylinterinen moottori sai kookkaamman turboahtimen, uuden välijäähdyttimen ja imusarjan sekä päivitetyn moottorinohjauksen ja polttoaineen painesensorin. Viisivaihteisen manuaalin yhteydessä käytössä on myös jämäkämpi kytkin.

Auton tehot kirjoitetaan manuaalin yhteydessä muotoon 252 hv (186 kW) ja huippuvääntö on 350 Nm. Kiihtyvyydestä 0–100 km/h nämä hienovaraiset muutokset viilasivat kymmenyksen, joten 100 km/h saavutetaan 850 R:llä 6,8 sekunnissa.

1996 Volvo 850 R

Uppsalassa myytävä punainen Volvo 850 R farmari on kulkenut vuosiensa aikana 223 600 kilometriä. Auton ensimmäinen omistaja piti autoa 25 vuotta ja hänen kerrotaan olleen Volvolla työskennellyt tuotepäällikkö.

Volvo 850 R huutokauppa

Nyt auto saapuu myyntiin toiselta omistajaltaan 8 000 euron entisöinnin jälkeen. Vuosien varrella auto on maalattu uudelleen ja myös auton verhoilu on uusittu. Beigeä nahkaa ja keinomokkaa koivu-upotuksiin yhdistävä sisusta sopii hyväkuntoisen punaisen maalipinnan pariksi. Kauneusvirheet rajoittuvat kiveniskemiin ja vaihdekepin pieniin kulumajälkiin.

Auton alla ovat alkuperäiset 17-tuumaiset vanteet. Matkustamoa piristävät sähkösäätöiset ja muistipaikoilla varustetut etuistuimet, kaksialueinen ilmastointi, sähköikkunat sekä CD-kasettimankka. Lisäksi auton mukana tulevat alkuperäiset ohjekirjat, alkuperäiset työkalut ja vararengas. Myös kuitit ja katsastustodistukset ovat mukana koko auton elinkaaren ajalta.

Edellinen katsastus autolle tehtiin 2021 ilman huomautuksia. Edellinen huolto tehtiin joulukuussa 2022 Tukholman Premium Techillä ja siihen kuului öljynvaihdon lisäksi myös sytytystulppien, jarrut sekä Goodyearin renkaat.

Volvo 850 R huutokauppa T5-R

Collecting Cars -huutokauppapalvelussa listattu auto on huudettavissa ystävänpäivän iltaan saakka.

Lähde ja kuvat: Collecting Cars Teksti: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volvo

Kaikki koeajot

Uusimmat