Fiat Panda 4x4 Sisley huutokauppahelmet neliveto klassikko

Ajoneuvot Huutokauppahelmet 9.7.2022

Huutokauppahelmet – Fiat Panda 4×4 Sisley 1986 on valmis kesäretkelle

Fiat Panda on mahdollisesti ainut auto, jonka ihminen voi tarvita, erityisesti nelivetona. Miten olisi klassisen kulmikas auto Tukholmasta?

Fiat Pandaan on vaikea suhtautua täysin neutraalisti, sillä italialainen arkiautoklassikko joko ihastuttaa tai vihastuttaa. Jo ensimmäisestä mallipolvesta alkaen se on kuitenkin iskenyt täydellisen tasapainon tarpeellisen ja tarpeettoman välillä, tarjoten uskomattoman määrän autoa suhteessa kokoon ja hintaan. Toisen sukupolven Fiat Pandaa mainostettiinkin siten, että autoa sai nimittää vaikka tila-autoksi, kunhan sitä ei vähättele.

Mutta jos on yksi kysymys johon jokainen Fiat Pandan omistaja joutuu vastaamaan noin kerran päivässä, se on ”onko neliveto?”. Pandan arkinokkeluutta kuuluisampaa on vain pienen kulmikkaan auton maine nelivetona. Koska auto on mitoiltaan kompakti ja sangen kevyt, pärjää Fiat Panda uskomattoman pitkälle melko yksinkertaisellakin nelivetojärjestelmällä ja maltillisilla voimavaroilla.

Fiat Panda 4x4 Sisley huutokauppahelmet neliveto klassikko

Jos mieltymyksissä on Italdesignin muotoilema ykköspolven Fiat Panda 4×4, voisi pihaansa hankkia monta huonompaakin yksilöä kuin tämän viikon Sisley-huutokauppahelmen. Olisiko tästä huonommalle mökkitielle, harrastekäyttöön tai kesäretkelle?

1986 Fiat Panda 4×4 Sisley

Vuoden 1986 Fiat Panda 4×4 Sisley on kantikkaan ykkös-Pandan nelivetomallin erikoisversio. Vararenkaan lisäksi konepellin on 1,0-litrainen nelisylinterinen moottori, jonka 45 hevosvoimaa välitetään kaikille pyörille. Vaihteisto on viisipykäläinen manuaali, joskin kolmosvaihteen synkro on viallinen.

Fiat Panda 4x4 Sisley huutokauppahelmet neliveto klassikko

Sisley tarkoittaa puolestaan erikoisväriä, koristeyksityiskohtia, kuraläppiä ja kallistuskulmamittareita. Autossa ei ole tietojen mukaan kolhuja eikä ruostetta ja Verde Tropico -maalipintaa kehutaan hyväksi kiveniskuista huolimatta. Apukuljettajan etulokasuoja on arvioitu uudelleenmaalatuksi. Vanteet ovat 13-tuumaiset valkoiset teräsvanteet Sisley-keskiöin ja Pirelli M+S-renkain.

Fiat Panda 4x4 Sisley huutokauppahelmet neliveto klassikko

Sisustassa auto on hyvässä kunnossa, joskin ohjauspyörässä ja vaihdekepissä näkyy kulumaa. Istuimet on verhoiltu uudelleen beigeksi muutamia vuosia sitten. Etuikkunat toimivat sähköisesti ja Alpinen CD-soitin on varustettu USB:llä ja Bluetoothilla.

Autolla on ajettu 226 100 kilometriä ja auto on katsastettu kesäkuussa 2021 Ruotsissa. Tämän vuoden toukokuussa autoon on vaihdettu 90 000 kilometriä ajettu moottori, vesipumppu ja tasauspyörästön öljyt. Viime vuonna vaihdettiin vetoakselit, nelivedon puslat sekä vaihteiston kiinnikkeet.

Fiat Panda 4x4 Sisley huutokauppahelmet neliveto klassikko

Ruotsiin 2021 tuotu auto saa mukaansa ohjekirjan ja joukon kuitteja.

Fiat Panda 4×4 Sisley on myynnissä Collecting Cars -palvelussa ja tietojen mukaan auto sijaitsee Tukholmassa.

Lähde ja kuvat: Collecting Cars Teksti: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Fiat

Kaikki koeajot

Uusimmat