Moottoriurheilujulisteet Ferrari F1 - RM Sotheby's

Ajoneuvot Huutokauppahelmet 16.5.2020

Huutokauppahelmet – Moottoriurheilujulisteet 1925-1972

Jutun julkaisuviikonloppu on oikea aika ostaa moottoriurheilujulisteet seinää koristamaan. Tarjolla on upea kattaus alkuperäisiä artikkeleita vuosilta 1925-1972.

Pandemia on kohdellut kaltoin kaiken muun lisäksi myös huutokauppatapahtumia, mutta kuinka moottoriurheilujulisteet liittyvät tähän. Eivät oikeastaan juuri millään, mutta käsittelemme nyt silti huutokauppaa ilman autoja. Virus on ajanut myös huutokaupat verkkoon niiltä osin, joilta niitä ei ole peruttu kokonaan.

Moottoriurheilujulisteet Les 24 Heures du Mans - RM Sotheby's

Huutokauppahelmet on jo ehtinyt esittelemään näissä vain verkon välityksellä käytävissä huutokauppatapahtumissa esiintyviä autoja, mutta esimerkiksi Ferrari F50 ja Delahaye USA Pacific saavat odottaa ostajaansa vielä kuukauden loppupuolelle asti. Sen sijaan hyväntekeväisyyttä huokunut viimeinen tehtaalta valmistunut Porsche 991 keräsi komean potin.

Huutokauppahelmet on toisinaan käsitellyt kokonaisia huutokauppatapahtumia, mutta ei kertaakaan aiemmin täysin autotonta tapahtumaa. Tällä siis tarkoitetaan tietenkin, että kyseisessä huutokaupassa ei ole yhtään ainoaa autoyksilöä myytävänä. Kauppa rajoittuu julistepuolelle.

Huutaminen on jo jutun julkaisuhetkellä pitkällä, sillä se on alkanut maanantaina 11.5.2020. RM Sotheby’sin verkkosivujen kautta. Se ei kuitenkaan ole vielä suinkaan ohi, joten nyt on hyvä aika katsastaa tarjonta.

Moottoriurheilujulisteet Imola - RM Sotheby's

Moottoriurheilujulisteet – RM Sotheby’s

Nämä mainitut moottoriurheilujulisteet muodostavat kokonaisuuden, jonka RM Sotheby’s huutokauppaa 11.5. – 18.5.2020. välillä verkossa. Se koostuu yhteensä 89:stä moottoriurheilun ympärillä pyörivästä auto- ja tapahtumajulisteesta. Ne asettuvat vuosien 1952 ja 1972 välille.

Kokoelma myydään suoraan omistajalta, joka onkin kerännyt näitä käytännössä koko elämänsä ajan. Se kattaa useita upeita ja tärkeitä moottoriurheilutapahtumia lajin vaikuttavimmilta vuosikymmeniltä. Oli kyseessä sitten Formula 1, koppiautot, ralli tai vaikka art deco -teema, niin kaikkea on tarjolla hienossa kunnossa ja arvokkaasti puuvillaan säilöttynä.

Minkäänlaista hintavarausta yhdellekään julisteelle ei ole, joten liian hyvältä vaikuttava hinta vain vaikuttaa liian hyvältä. Tuote menee kaupaksi kun kello käy loppuun. Tältä kantilta on kannattavaa kytätä edullisia mahdollisuuksia.

Moottoriurheilujulisteet Bosch - RM Sotheby's

Mainittakoon kuitenkin, että tuotteet on noudettava viikon sisällä huutokaupan päättymisestä ja noutopisteenä on huutokauppajärjestäjän Kaliforniassa sijaitseva toimisto. Tämä saattaa aiheuttaa haasteita ja lisäkuluja joillekin suomalaisille ostajille. Tuotteita ei pakata tai lähetetä minnekään, joten nouto, tai noudon järjestäminen, on täysin ostajan vastuulla.

Hintahaarukka on ainakin vielä kirjoitushetkellä kympeistä tuhansiin euroissa ja dollareissa, mutta hinnathan saattavat nousta nopeastikin. Alkuperäiset hinta-arviot liikkuvat muutaman sadan ja tuhannen dollarin välillä. Kannattaa käydä kurkistamassa tarjontaa ja hintatasoa, sillä molemmat saattavat yllättää.

 

Teksti: Henri Posa, Kuvat: RM Sotheby’s Lähde: RM Sotheby’s

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat