Ajoneuvot Moottoripyörät Moottoriurheilu 30.6.2023

Imatranajoon kova kattaus kansainvälisiä tähtiä – mukana myös kotimaan huiput

Imatran katukuva muuttuu tulevana viikonloppuna Imatranajon näyttämöksi. Jarno Saarinen Circuitilla ajetaan IRRC-sarjan osakilpailu 1.–2. heinäkuuta ja mukana on kova kattaus katuratakuljettajia ympäri maailman.

Kotimaisista huippukuskeista Vuoksen maisemissa on ajamassa muun muassa Erno Kostamo, Pauli Pekkanen, Eemeli Lahti, Eeki Kuparinen ja Kirsi Kainulainen. Ulkomaan suurin supertähti on kiistatta Peter Hickman, jonka imussa paikalle saapuvat myös Pierre-Yves Bian ja Brian McCormack.

Erno Kostamon osallistuminen kisaan varmistui vasta hetki sitten, mutta mies on silti yksi viikonlopun voittajasuosikeista. Hän saapuu Imatralle lähes suoraan maailman vaarallisimmasta moottoripyöräkisasta Mansaarelta ja lähtee jahtaamaan kisasta jälleen voittoa. Mies puolustaa viime vuoden mestaruuttaan.

Kärkeen saattaa olla tyrkyllä myös Eeki Kuparinen, joka on osallistuessaan ensimmäinen kolmannen polven Imatranajolainen. Miehen isä ja isoisä ovat ainakaan kilpailleet kilpailun voitosta. Kuparisella on radasta kokemusta jo entuudestaan, sillä herra ajeli vuoden 2016 näytösajossa Kawasaki H2R:llä miehekkäät 345 km/h.

Mansaaren mestari haastaa suomen huiput

Kotimaan kuskit joutuvat varmasti koville Peter Hickmanin kanssa. Brittiläiskuski lienee tällä hetkellä katuratojen kovin luu, sillä plakkarissa on neljä voittoa tämän vuoden Mansaaren TT:stä. Samainen määrä ykkössijoja heltisi myös vuoden 2022 Mansaaren kisassa, joten kyseessä on kova luokan kuljettaja.

BMW M1000RR käskyttävä Hickman nousi viimeisimpien voittojensa myötä lajin legendan Giacomo Agostinin ohi kilpailuvoittojen määrässä. Suoritusta voidaan pitää hurjana, sillä Agostini lienee lajin tunnetuin kuljettaja maailmalla. Erno Kostamolla tulee siis olemaan täysi työ pitää brittikuski takanaan kotikentällä.

Imatrajajo starttaa lauantaiaamuna 1.7. Supersport-luokan harjoituksilla ja kisa huipentuu The King of Imatra –kisaan sunnuntai-iltapäivänä. Imatran kuninkuudesta pääsevät kisaamaan viikonlopun 30 nopeinta kuljettajaa.

Lisätietoa ja ohjelman löydät Imatranajon omilta sivuilta. Luvassa on tiukkojen kisojen lisäksi festivaalitunnelmaa ja moottoriurheilun ilosanomaa.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat