Indian FTR 1200

Ajoneuvot Esittely Moottoripyörät Uutinen 27.11.2017

Indian korostaa urheilullisuutta – lisää voimaa ja Flat Track -erikoismalli

Kun muut moottoripyörävalmistajat tuskailevat Euro4-rajoitusten vähentävän tehoa ja ääntä, niin Indian ui vahvasti vastavirtaan ilmoittamalla uusien mallien olevan sekä tehokkaampia että äänekkäämpiä.

Indian FTR 1200

Indian-malliston 1811-kuutioisiin Thunder Stroke -moottoreihin ilmoitettu tehonlisäys ei ole marginaalinen, vaan teholukema on kasvanut 21 prosenttia. Uudet teho- ja vääntölukemat ovat 84 hevosvoimaa ja 150 newtonmetriä.

Indian FTR 1200

Thunder Stroke -moottori

Lisäys on saatu aikaan parantamalla moottorin hengitystä sekä imupuolella että vaihtamalla paremmin hengittävät ja äänekkäämmät äänenvaimentimet. Moottorikartta on samalla päivitetty parempaa hengitystä vastaavaksi.

Indian Scout FTR 1200 Custom

Vaikka Indian tunnetaan meillä lähinnä custom- ja cruiser-malleista, niin merkki panostaa myös kilpailutoimintaan flat trackissa. Indianin tiimissä kuluneen kauden AMA Grand Nationals -sarjassa kilpailivat Jared Mees, Bryan Smith ja Brad Baker.

Indian FTR 1200

Kahdeksantoista kilpailun sarjassa Indianilla napattiin 14 voittoa ja 37 podium-sijoitusta kaikkiaan 54 mahdollisesta. Sarjan päätteeksi mestariksi kruunattiin Mees tämän ajettua 10 voittoa ja ennätykselliset 17 podium-sijoitusta. Indian-kuljettajat nappasivat AMA-sarjassa sijat 1, 2 ja 3.

Indian FTR 1200

Indian FTR 1200 kisapyörä

Kilpailumenestyksen innoittamana Indian esittelee konseptina katulaillisen flat track -malli Scout FTR 1200 Customin. Öhlinsin täysin säädettävä jousitus ja Brembon jarruvarustus tuovat uskottavuutta erikoismalliin.

Indian FTR 1200

Indian FTR 1200 Custom

Painoa on perusmalliin verrattuna nipistetty 45 kiloa, eli painoa on jäljellä 194 kiloa. Kokonaisuuden täydentää Dunlop DT3 -renkaat. Tuotantovalmiilta näyttänyt konsepti herätti Milanon moottoripyöränäyttelyssä suurta huomiota. Tuotantomallin aikataulusta ei valmistaja vielä hiiskunut mitään.

Indian FTR 1200

– Kilpiin vaan ja se on siinä. Heti tilataan näitä Suomeen ja useita, totesi Indiania maahantuovan Brandt-Polariksen tuotepäällikkö Vesa Ylä-Outinen Scout FTR 1200 Customista.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Indian

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Indian

Kaikki koeajot

Uusimmat