Fiat Chrysler ja Renault lähdössä yhteistyöhön

Ajoneuvot Uutinen 26.1.2020

Jeep ja Suzuki päästöongelmissa – Suzukia uhkaa jopa tyyppihyväksynnän peruminen

Italialais-Yhdysvaltalaisen autonvalmistaja Fiat Chryslerin kaksi mallia on käyttänyt Hollannin tieliikennehallinnon mukaan ’’kiellettyjä päästöstrategioita’’.

Fiat Chrysler -yhtymän Jeep Grand Cherokee ja Suzuki Vitara -mallien dieselmallit rikkovat päästösäännöksiä. Mallien ongelmat tulee korjata, tai ne asetetaan myyntikieltoon koko Euroopassa, Hollannin tieliikennehallinto RDW päätti viime torstaina, uutisoi Autoblog.

RDW:n mukaan Jeep on jo kehittänyt ohjelmistokorjauksen joka on tarkoitus ajaa Euroopassa myytyihin autoihin takaisinkutsun kautta.

Suzukin tilanne sen sijaan on kinkkisempi, Vitaraan on tehtävä pikimmiten riittävät korjaustoimenpiteet tai RDW aloittaa prosessin auton eurooppalaisen tyyppihyväksynnän perumiseksi. Lisäksi RDW kertoo aloittaneensa Grand Cherokeen tyyppihyväksynnän perumisprosessin eräänlaisena varotoimenpiteenä.

Syynä vaadittuihin korjaustoimenpiteisiin on RDW:n mukaan Jeepin ja Suzukin kyseisissä malleissa käyttämät ’’kielletyt päästöstrategiat’’ jotka ovat aiheuttaneet korkeammat typpioksidipäästöt normaalissa ajossa kuin testiolosuhteissa.

Hollannin infrastruktuurivaltiosihteeri Stientje van Veldhoven tiedotti ilmoittavansa RDW:n havainnoista syyttäjille.

Lähde: Autoblog Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat