Formula 1

Ajoneuvot Moottoriurheilu Uutinen 11.7.2020

Kaksi F1-kilpailua vahvistettiin: Ferrarin radalla kilpaillaan ensimmäistä kertaa historiassa

Formula 1:ssä kilpaillaan syyskuussa ensimmäistä kertaa koskaan Mugellon radalla Italiassa. Ferrari juhlii omistamallaan radalla tuhannetta kisaviikonloppuaan. Myös Venäjän Sotshin osakilpailu vahvistettiin ajettavan alkuperäisellä ajankohdalla.

Huhut Mugellon F1-osakilpailusta saivat vahvistuksen, kun Formula 1 -ilmoitti Ferrarin omistamalla radalla kilpailtavan 11.–13. syyskuuta Monzan osakilpailua seuraavana viikonloppuna. Mugellossa ei ole kilpailtu rata-autoilun kuninkuusluokassa koskaan aiemmin, ja se on neljäs italialainen rata jossa ajetaan virallinen F1-osakilpailu. Monzan lisäksi Italiassa on kilpailtu Pescaran katuradalla kerran, sekä Imolassa, jota on myös huhuttu tämän kauden formulakalenteriin.

Mugellon ajankohta sopii Ferrarille paremmin kuin hyvin, sillä sen kerrotaan olevan ainoan alusta asti F1-sarjassa mukana olleen valmistajan tuhannes osakilpailu.

Lisäksi Venäjän Sotshissa ajetaan kilpaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti syyskuun 25.–27. Tämän myötä kuluvan kauden vahvistettujen kisan määrä nousee kymmeneen, ja lisää luvataan julkaistavan tulevien viikkojen aikana. Sarja uskoo yhä, että tällä kaudella tullaan ajamaan kaikkiaan 15–18 kilpailua. Sotshissa on ajettu F1-sarjaa vuodesta 2014 lähtien, ja joka kerta voittoon on ajettu Mercedeksellä.

Formula 1 -kausi saatiin käyntiin edeltävänä viikonloppuna Itävallan GP:n voimin, ja ensiviikonloppuna samalla radalla kilpaillaan uudemman kerran Steiermarkin GP:n nimellä. Koronaviruspandemian vuoksi alkukauden kisoja on jouduttu perumaan ja siirtämään runsain määrin, joten loppukautta on paikattu tiiviimmäksi aiemmin kalenteriin kuulumattomilla kilpailuilla.

Ensimmäisen osakilpailun vei nimiinsä Valtteri Bottas, toiseksi ajoi Ferrarin Charles Leclerc ja kolmanneksi Mclarenin Lando Norris. Podium-sijoitus oli Norrikselle ensimmäinen, ja Leclerc piti suoritusta yhtenä uransa kovimmista. Ferrarin moottorilla varustetut autot kärsivät huomattavasti viime kautta hitaammasta vauhdista läpi viikonlopun.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat