Audi A5 Cabriolet

Ajoneuvot Uutinen 5.11.2016

Katto pois rännästä huolimatta: Audi A5 Cabriolet

Kevään korvilla saapuva Audi A5 Cabriolet tuo avoautoilun hurmaa neljälle.

Uusi A5 coupé ennätti nipin napin saapua markkinoille, kun edessä oli jo giljotiinireissu. Lopputuloksena on kangaskattoinen versio mallisarjan linjakkaimmasta jäsenestä. Useimmat uudistukset ovatkin tuttuja A5 coupésta, joten A5 cabriolet on edeltäjäänsä isompi, sulavampi ja kevyempi, tarjoten avoautoilun hurmaa neljälle.

Audi A5 Cabriolet

Muiden A5:sten tavoin uusi cabriolet luottaa ”kolmiulotteisempaan” keulamaskiin ja aaltoilevaan olkalinjaan. Takalokasuojien pullistukset puolestaan viittavat Quattro-nelivedon perinteeseen ja korostavat auton leveyttä – joskin uusi cabriolet on Audin mukaan edeltäjäänsä kapeampi.

Kangaskaton voi avata napin painalluksella 15 sekunnissa tai sulkea 18 sekunnissa aina 50 km/h nopeuteen saakka ja katto on äänieristetty erityisesti tuulen suhinoita vastaan. Tavaratilaa on käytössä 380 litraa katon ollessa ylhäällä. Kolmas jarruvalo on sijoitettu osaksi kattomekanismin peitelevyä ja handsfreen mikrofonit on puolestaan integroitu turvavöihin.

Audi A5 Cabriolet S5

Uusi A5 cabriolet on venynyt 47 millimetriä edeltäneeseen sukupolveen verrattuna (4 673 millimetriin) ja samalla painosta on lähtenyt 40 kilogrammaa. 2,0-litraisella TDI-moottorilla varustettuna etuvetoinen A5 cabriolet painaa nykyisin 1 690 kilogrammaa. Audin mukaan korin jäykkyydestä ei ole kuitenkaan tingitty katon poistosta huolimatta, sillä ovikoteloita on vahvistettu vastaavasti.

Audi A5 Cabriolet

Moottorivaihtoehtoina ovat aluksi 2,0-litrainen TFSI-bensiinimoottori (252 hv / 185 kW), 2,0-litrainen TDI-dieselmoottori (190 hv / 140 kW) ja 3,0-ltirainen TDI (218 hv / 160 kW). Myöhemmin mallistoon liittyvät 190-hevosvoimainen versio 2,0 TFSI:stä ja 286-hevosvoimainen näkemys 3,0-litraisesta TDI-moottorista. Vaihteistovalikoimasta löytyy kuusivaihteinen manuaali, seitsämänvaihteinen S-tronic-kaksoiskytkinratkaisu sekä kahdeksanvaihteinen Tiptronic-automaatti. Audille tuttuun tyyliin tarjolla on etuvedon lisäksi myös quattro-neliveto.

Audi A5 Cabriolet S5

Malliston huipulta löytyy tuttuun tapaan Audi S5 Cabriolet (kuvissa punainen), joka antaa tukalle kyytiä 354 hevosvoiman (260 kW) edestä, kiitos 3,0-litraisen TFSI-bensiinimoottorin. 0–100 km/h hoituu 5,1 sekunnin aikana, kiitos kahdeksanvaihteisen Tiptronicin ja Quattro-nelivedon.

Bulevardikruisauksessa olennaisiin ominaisuuksiin kuuluu myös vakionopeudensäädin ruuhka-avustimella, A5 cabrioletin hoitaessa jonossa ajamisen tuskaisimmat puolet aina 65 km/h nopeuteen saakka. Avustimella varustettu törmäysvaroitin puolestaan saattaa ohjata auton esteen ohi välttääkseen onnettomuuden, minkä lisäksi A5 cabrioletista löytyy tuttu valikoima muita avustimia liikennemerkkitunnistuksesta kaista-avustimiin.

Audi A5 Cabriolet

Audi A5 ja S5 cabrioletit tulevat myyntiin Euroopassa maaliskuun 2017 aikana.

Lähde ja kuvat: Audi

Katso myös:

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat