Kawasaki H2R

Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 9.4.2016

Kawasaki 50 vuotta Suomessa – Vuosi huipentuu Kawa-kokoontumiseen

Kaikki alkoi klassisella 85 Sportilla.

Kawasaki ja maahantuoja Sumeko Oy juhlistavat klassisen moottoripyörämerkin 50-vuotista taivalta Suomessa. Ensimmäinen Suomeen saapunut malli kantoi mallimerkintää 85 Sport, nykyisen kärjen ollessa 326-hevosvoimainen Kawasaki H2R.

Kawa_Versys650

Vuonna 1963 perustettu Sumeko kertoi perustajansa Sven Niemisen näkemyksestä siitä, että moottoripyöräily on tulevaisuuden kasvava ala. Nieminen itse ei ollut varsinainen moottoripyöräharrastaja, mutta liikemiehen vainu osoittautui oikeaksi. Idea Kawasakien maahantuontiin tuli 1966 ruotsalaiselta kauppakumppanilta, ja ensimmäiset Kawasakit saatiinkin Suomeen jo samana vuonna.

Moottoripyöriä käytettiin 1960-luvulla vielä pääasiallisesti hyötyajoneuvoina esimerkiksi työmatkaliikenteessä, muttta ennen kaikkea liikkeelle lähtenyt moottoripyörämarkkinoiden kasvu kertoo vapaa-ajan kasvusta ja elintason noususta tai ainakin odotuksesta, että niin tulee tapahtumaan.

Sumeko Oy haluaa kunnioittaa Kawasakin 50-vuotista taivalta Suomessa mm. keräämällä Kawa-muistoja, tarinoita ja kuvia osoitteessa: www.sumeko.fi/kawamuisto/

Kawa_ZX_10R

Juhlavuosi huipentuu Lahdessa 28.5. järjestettävään Kawasaki-kokoontumisajoon.

Lähde ja kuvat: Sumeko

Korjaus 13.4.: poistettu vanhentunut tieto H2R-esittelypäivästä, täsmennetty Sumekon ja moottoripyöräilyn historiaa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Kawasaki

Kaikki koeajot

Uusimmat