Ajoneuvot Autot & Viihde 2019 Käytetyt autot Käytetyt erikoisuudet 7.8.2023

Käytetyt erikoisuudet: Projektiunelmia Porsche 911 Targan muodossa

Tämän viikon käytetty erikoisuus tarjoaa projektimahdollisuuksia Porsche 911 Targan muodossa.

Moottorin Käytettyjen erikoisuuksien juttusarjassa on nostettu esiin erilaisessa kunnossa olevia ajoneuvoja. Välillä huomion keskipisteenä on ollut alkuperäismuoveissa olevat kasariautot, välillä kuusinumeroisilla summilla entisöidyt klassikot ja välillä taas omalaatuisella maulla rakennetut ajoneuvot.

Tällä viikolla Käytetty erikoisuus sukeltaa projektiautojen maailmaan. Projekteina myytävien ajoneuvojen kirjo on tunnetusti laaja. Joku toinen myy projektina autoa, jossa ehkä maalipinta kaipailisi hieman huolenpitoa lähivuosien aikana. Toiset taas myyvät projektina takapihan perällä vuosikymmeniä levänneitä raatoja.

Käytetyt erikoisuudet: Porsche 911 E 2.2l Targa

Viikon Käytetty erikoisuus löytyy Forssasta, jossa uutta omistajaa etsii vuosimallin 1971 Porsche 911E Targa. Autoa myydään projektikuntoisena. Kuten auton myyjäkin myynti-ilmoituksessa maalailee, niin miksi metsästää projektia kaukaa ulkomailta, kun sellaisen voi lunastaa itselleen myös Forssasta?

Kuten hyvin usein projektina myytävien kohteiden kanssa tuppaa olemaan, tälläkin kertaa kuvat kertovat enemmän kuin ne kuuluisat tuhat sanaa. Myyjän mukaan autosta on korjattu kaikki ruostevauriot ammattilaisen toimesta, mutta uusi omistaja ehtii vielä mahdollisesti vaikuttamaan auton tulevaan värivalintaan – ellei hän halua jatkaa vihreällä linjalla.

Vaikka autoa onkin jonkin verran purettu myyntikuviin ja siitä puuttuvat mm. lokasuojat, puskurit, lasit, ja lähes koko sisusta, myyjän mukaan osat kuitenkin löytyvät autoon. Ainoastaan ikkunatiivisteet ja muut erilaiset hapristuneet kumiosat eivät ole olleet säilyttämisen arvoisia, joten niiden hankkiminen jäisi seuraavan omistajan vastuulle.

Targa-Porschen juuret ovat rapakon tuolla puolen, eli se on tullut Yhdysvalloista Suomeen. Projektiksi se on päätynyt niin sanotusti suoraan ajosta, eli lähtökohdat eivät ole tällä kertaa sieltä vaikeimmasta päästä. Porsche ei ole kuitenkaan täysin matching numbers -yksilö, sillä auton edellinen omistaja on vaihtanut autoon tehdaskorjatun vaihtomoottorin.

Porschessa on myynti-ilmoituksen mukaan 2,2-litrainen bensiinimoottori, teholtaan 93 kilowattia (125 hevosvoimaa). Vääntöä moottorissa on 177 newtonmetriä. Vetotapa autossa on luonnollisesti takaveto ja vaihteistona toimii manuaali. Targa-avoautossa on vähemmän yllättävästi kaksi ovea ja paikat neljälle henkilölle.

Myyjä kertoo ilmoituksessa myyntipäätöksen olleen iso ja vaikea päätös, mutta joskus unelmista tulee vain osata luopua. Unelmien luopumisen hintalappu on tällä kertaa 28 911 euroa, eli hintaankin on saatu hauska viittaus auton mallimerkintään.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Porsche

Kaikki koeajot

Uusimmat