Ajoneuvot Moottoripyörät Moottoriurheilu 28.9.2022

Kazakstan vei KymiRingin paikan MotoGP-kalenterissa

Kazakstanin Sokol International Racetrack isännöi ratamoottoripyörien MotoGP-sarjan MM-osakilpailua kaudella 2023. Sopimus merkitsee samalla, että Suomen KymiRingillä ei MotoGP-luokkaa ensi vuonna nähdä.

MotoGP-sarjan promoottori Dorna Sports on julkistanut tehneensä viisivuotisen sopimuksen Kazakstanin Sokol International Racetrack -moottoriradan kanssa. Rata sijaitsee Kazakstanin kaakkoisosassa, lähellä maan suurinta kaupunkia Almantya.

Sokol International Racetrack on 74. moottorirata, jossa MM-pisteitä jaetaan MotoGP-sarjan vuonna 1949 alkaneen historian aikana. Kazakstan puolestaan on historian 30. valtio, jonka alueella MotoGP-sarjaa ajetaan.

Dorna Sports ei ole vielä julkistanut ensi vuoden MotoGP-kalenteria, mutta eri lähteistä saatujen tietojen mukaan Kazakstanin osakilpailu ottaa käytännössä KymiRingin paikan MM-sarjan isäntänä. KymiRingillä oli 20. syyskuuta asti aikaa korjata viime kesän MotoGP-osakilpailun esteenä olleet puutteet rata-alueella. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut, joten vuonna 2023 Suomessa ei MotoGP-sarjaa ajeta.

Seuraavana vuonna eli 2024 MotoGP-osakilpailun järjestäminen Suomessa on teoriassa mahdollista, mutta se edellyttäisi suuria muutoksia kilpailukalenteriin.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat