Corvette C8

Ajoneuvot Uutinen 17.4.2019

Keskimoottori-Corvette alkaa olla virallisesti varmaa – esitellään 18. heinäkuuta

Corvetten seuraava sukupolvi saattaa olla historiansa radikaalein: ikoni vaihtaa keskimoottoriin.

Keskimoottorisesta Corvettesta on huhuttu kauan. Kesällä esiteltävää C8-sukupolvea on kypsytelty jo pitkään. Salakuvissa näkyvien prototyyppien rajuimmatkaan maskeeraukset eivät kykene muuttamaan mittasuhteita: lyhyt keula ja eteen sijoitettu ohjaamo ovat varma vinkki keskimoottorirakenteesta.

Corvette C8

Kauan haaveiltu

Keskimoottorinen Corvette olisi voinut tapahtua paljon, paljon aikaisemminkin. General Motors esitteli keskimoottorisia kilpa-, tutkimus- ja näyttelyautoja tasaiseen tahtiin 1960-luvulta aina 1980-luvulle asti. Nykyinen C7-sukupolvikin olisi voinut olla keskimoottorinen, ellei vuosikymmenen takaisen talouskriisin aiheuttama konkurssi olisi pakottanut GM:ää turvallisempaan suunnitelmaan.

Nyt suunnitelma ei enää voi muuttua. General Motors on ilmoittanut esittelevänsä uuden Corvette-sukupolven 18.7.2019. Päivämäärä kirjoitettiin maskeeratun prototyypin etuoveen – etuoveen, joka muun ohjaamon kanssa on tuotu lähelle auton etuakselia, jotta moottori mahtuu sen ja taka-akselin väliin. Keskelle.

Corvette C8

Amerikan urheiluautoikonin seuraavaa sukupolvea saa siis vielä odottaa pari kuukautta. Vasta sitten selvinnee myös uutuuden lopullinen ulkonäkö ja tarkat tekniset tiedot.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Chevrolet

Kaikki koeajot

Uusimmat