Ajoneuvot 26.7.2022

Kia myi 10. miljoonannen autonsa USA:ssa – asiakas koki ehkäpä elämänsä yllätyksen

29 vuotta ja kymmenen miljoonaa autoa maailman kovimmassa autoilumaassa. Siinä oli Kialle syytä olla anteliaalla päällä.

Kalifornian Moreno Valleyssa sijaitsevassa Car Pros Kia Moreno Valley -autoliikkeessä koettiin hiljattain vähän spesiaalimpi myyntipäivä. Monti Charoenphong saapui vastaanottamaan perheelleen uutta autoa, jossa valinta oli kohdistunut Kia EV6 -täyssähköautoon.

Tässä Runway Redillä maalatussa EV6 -yksilössä ei ollut muuta epätavallista, kuin se, että se oli 10 000 000. Yhdysvalloissa myyty Kia, ja että asiakkaan ei tarvitsisi maksaa siitä mitään.

Sen lisäksi, että Kia lahjoitti Charoenphongin perheelle tuliterän sähköauton, saavat he muitakin oheislahjoja, kuten pääsyn Kian sponsoroimiin NBA -koripallosarjan tapahtumiin. Monti Charoenphongin mukaan heidän perheensä on ajanut Kialla jo useiden vuosien ajan, ja kun he näkivät EV6:n, oli valinta jälleen selvä.

EV6 GT

Kia tekee lahjoituksia myös erinäisiin hyväntekeväisyyskohteisiin merkkipaalunsa johdosta. 10 000 dollarin lahjoitukset menevät St. Jude Children’s Research Hospital -lastensairaalalle sekä Alzheimer’s Association- ja Freedom Service Dogs of America -järjestöille.

Kia EV6

Kia rantautui Yhdysvaltoihin vuonna 1993. Menestyminen Amerikan vaativilla automarkkinoilla otti aikansa, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana korealaismerkin tuotteet ovat kehittyneet huimasti, ja amerikkalaisyleisö, kuten toki hyvin monet muutkin ympäri maailmaa, ovat päätyneet autovalinnassaan Kiaan.

USA:n Kialla oli viime vuonna vahva vuosi, kun se myi maassa 677 500 autoa, ollen 8. suurin automerkki, ja kokien 16 prosentin kasvun. Koko maailmassa myytiin viime vuonna 2,78 miljoonaa Kiaa, kasvua edellisvuoteen kertyi mukavat 6,5 prosenttia.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Kia

Kaikki koeajot

Uusimmat