Ajoneuvot | Uutinen | 10.8.2018

Kirkkaammalla katseella: Subaru BRZ uudistui

Tutut muutokset päivittävät Subaru BRZ:n varustelun uuteen iskuun.

Jaa artikkeli

Subaru BRZ ja sen kaksoisveli Toyota GT86 ovat saaneet jo ensimmäiset kasvojenkohotuksensa, mutta joka tapauksessa suomalaiset BRZ:t saavat nyt tehdyssä virkistyksessä paremman varustelun. Kompaktin urheilucoupen strategiset mitat eivät muutu juurikaan, mutta pieniä viilauksia on tehty sisarmallin tavoin vähän kaikkialle.

Subaru BRZ

200 hevosvoiman 2,0-litrainen bokserimoottori on pääpiirteittäin ennallaan, mutta vapaasti hengittävän voimanlähteen hengitystä on parannettu. Niinpä moottorin reagointi on parantunut ja 205 newtonmetrin huippuväännöstä löytyy nyt suurempi pala jo 2000–3000 r/min käyntinopeuden tuntumasta, helpottaen varsinkin arkiajoa. Tarjolla on edelleen kaksi vaihteisto-optiota: 6-vaihteinen manuaali tai automaatti. BRZ:n taka-akselilla on tuttuun tapaan Torsen-tyyppinen tasauspyörästön lukko.

Takavetoinen BRZ poikkeaa Subarun nykymallistosta muutenkin, mutta kyseessä on samalla ensimmäinen Subaru, joka on valaistu täysin led-tekniikan avulla. 2+2-paikkainen BRZ on suunniteltu valmistajankin mukaan siten, että takaistuimet ovat tarkoitettu vain väliaikaiskäyttöön. Lisäksi käytössä on 243 litran tavaratila.

Subaru BRZ

Elektroniikan osalta uusia varusteita ovat Vehicle Dynamics Control -ajonvakautuksen uusi Track-ajotila, höllentäen ajonvakautuksen liekaa esimerkiksi rata-ajoa varten. Ajonvakautus on edelleen kytkettävissä myös kokonaan pois päältä. Keskikonsolissa majaileva viihdejärjestelmä on saanut vakiovarusteeksi navigaattorin sekä älypuhelintuen Apple CarPlayn ja Android Auton muodossa.

Uudistuneen Subaru BRZ:n hinnat alkavat ainakin elokuun loppuun asti 44 071,20 eurosta manuaalina (191 g/km) ja 47 769,08 eurosta automaattina (183 g/km). Nähtäväksi jää, miten uusi WLTP-mittaussykli vaikuttaa sympaattisen sportticoupen hinnoitteluun.

Lähde ja kuvat: Subaru

Jaa artikkeli

Keskustelu