Ajoneuvot Koeajo 7.5.2015

Koeajo: historian innovatiivisin Volvo – XC90

Pienipäästöinen hybridimaasturi etenee 400 hevosvoimalla.

Volvo toi uuden XC90 :n ladattavan hybridin lehdistön koeajettavaksi maaliskuun alussa. Esittely oli poikkeuksellisen aikainen, sillä T8-mallitunnuksen saaneen auton sarjatuotanto alkaa vasta syksyllä.

Hakematta syntyi mielikuva autosta, joka on päässyt karkuun valmistajansa talutushihnasta. Tunnetta vahvisti Volvon väki, joka kiersi muistuttamassa autojen olevan vielä esisarjaa. Viilaamisen vakuuteltiin jatkuvan.

Volvon kiire tuoda XC90-hybridinsä ensitilassa estradille on ymmärrettävää. Vaikka T8:n tuotanto ja ensimmäiset luovutukset asiakkaille ovat vielä kaukana, tuotteen esitteleminen yhdessä XC90:n diesel- ja bensiiniversioiden kanssa houkutti valmistajaa.

XC90 T8 on nimittäin Volvon historian innovatiivisin automalli.

Valtiotason tuotekehitysmenot

Uuden XC90-malliston tuotekehitykseen on käytetty kääpiövaltion vuosibudjetin verran rahaa. Valtaosa on mennyt juuri ladattavaan hybridiin, joka on ollut Volvolle iso ja uudenlainen ponnistus.

Volvo XC90 T8:n bensiini- ja sähkömoottori tuottavat 400 hevosvoiman tehon ja 640 newtonmetrin väännön, mutta vain 59 grammaa hiilidioksidipäästöjä kilometrillä.

Pelkällä sähköllä XC90:n luvataan liikkuvan noin 40 kilometriä.

– T8 on sähköauto, hybridi ja erittäin suorituskykyinen kulkuneuvo yhdessä paketissa, sanoo Volvon tutkimus- ja kehitysjohtaja Peter Mertens.

T8 on mainio auto ajaa. Se kiihtyy nollasta sataan noin sekunnin nopeammin kuin polttomoottorinen XC90. Tien päällä auton vilkkaat reaktiot huomaa jokaisessa liikkeelle lähdössä.

Erityisesti Power-ajotila antaa ahvan väännön matalilla kierroksilla. Yhteensä ajotiloja on viisi: hybrid, pure, power, AWD ja save.

Ainoa seitsenpaikkainen

Elektronisesti ohjattu ilmajousitus ja 8-vaihteinen automaatti tekevät menosta todella leppoisaa.

Tänä vuonna myyntiin tulevista ladattavista katumaastureista XC90 T8 on ainoa, jossa on seitsemän istuinpaikkaa. Kilpailijat ovat luopuneet kolmannesta rivistä akuston nielemän tilan vuoksi.

Jos Volvo XC90 kiinnostaa ja uutta autoa jaksaa odottaa ensi vuoden puolelle, päätynee moni ladattavaan hybridiin. Etuja diesel- ja bensiiniversioihin verrattuna on paljon, eivätkä hintaerot ole suuret.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volvo

Kaikki koeajot

Uusimmat