Ajoneuvot Koeajo 9.5.2015

Koeajo: Mercedes-Benz CLA

Farmari vain teoriassa. Hyvää: Ajettavuus, ulkonäkö, ohjaus. Huonoa: rajalliset tilat, vanhentuva sisusta.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake on komea nimi autolle. Komea on myös rohkeilla linjoilla piirretty ulkonäkö, vaikka vastakkaisiakin mielipiteitä esiintyy. Tunteiden herättämisessä on onnistuttu.

Kaiken takana on kuitenkin auto, jota voisi kutsua myös A-sarjan farmarimalliksi. CLA Shooting Brake on farmarimuunnos vuonna 2013 julkaistusta neliovisesta CLA-sedanista, mikä perustuu A-sarjaan.

Erinomainen ajettava

A-sarjan sukujuurissa ei ole hävettävää. Mercedes-Benzin pienimmän mallisarjan autot ovat ajettavuudeltaan erinomaisia – niin myös uusi Shooting Brake.

Mercedes-Benz_CLA_220_CDI_Shooting_Brake-3

Auto ohjautuu tarkasti ja luonnollisen tuntuisesti mutkiin. Istuimen pehmästä reisituesta huolimatta takapuolituntuma on mainio, joten auton käytökseen syntyy nopeasti vahva luottamus.

CLA Shooting Braken alusta toimii erinomaisesti reippaammassakin ajossa. Auto ei turhia kallistele ja iskunvaimennus häivyttää tienpinnan epätasaisuudet tehokkaasti.

Kuusitoista painiketta puhelimelle

Matkustamossa alkaa malliston ikä näkyä. Shooting Braken kojelauta on sama kuin vuonna 2012 julkaistussa A-sarjassa. Päälinjat ovat vanhahtavia ja turhia näppäimiä on liikaa – kojelaudasta ja ohjauspyörästä löytyy yhteensä kuusitoista puhelinkäyttöön valjastettua painiketta. Audin ja BMW:n käsialan tunnistava kosketuslevy on kätevämpi ratkaisu.

Mercedes-Benz_CLA_220_CDI_Shooting_Brake-7

Audi ja BMW tosin eivät tarjoa farmaria tässä kokoluokassa.

Tilaihmettä Mercedes-Benzikään ei ole rakentanut, Shooting Brake tuo vain 25 litraa lisätilaa nelioviseen CLA-malliin verrattuna.

Farmarikorin käytännöllisempi muoto tuo hieman lisää pääntilaa ja helpottaa korkeiden esineiden kuljetusta. Valitettavasti tavaratilan luukun alaosan muoto noudattaa sedan-CLA:n linjoja: lastausaukko on erityisesti alaosasta todella kapea.

Mercedes-Benz_CLA_220_CDI_Shooting_Brake-4

Tehokkaalla tilankäytöllä ei liene liiemmin väliä – CLA Shooting Brake ostetaan juuri ulkonäkösyistä. Käytännöllisempää autoa etsivälle parempi vaihtoehto Mercedes-Benzin mallistosta löytyy C-sarjan hinnastosta. Business-varustelulla dieselkäyttöinen C220 on vain 3 000 euroa CLA Shooting Brakea arvokkaampi.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat