Ajoneuvot Koeajo 9.4.2015

Koeajo: monipuolinen uutuus: Ducati Multistrada

Uutuus on neljä Ducatia yksissä kuorissa. Hyvää: varustetaso, moottorin luonne, jousitus. Huonoa: hinta ja tyylikäs ulkonäkö rajoittavat haluja maastoajoon.

Ducati on ladannut uuteen Multistradaan monipuoliset ominaisuudet, ja siinä onkin neljä valittavaa ajoasetusta eri käyttötarkoituksiin: Sport urheilulliseen ajoon, Touring matkailuun, Urban kaupunkiajoon ja Enduro maastoon.

Ajoasetusta muutettaessa säätyvät moottoritehon lisäksi samalla myös jousituksen, lukkiutumattomien jarrujen sekä luiston- ja keulimiseneston asetukset.

Luokkansa tehokuningas

Urheilullisuudesta vastaa 1200-kuutioinen V2-moottori, joka on saanut moottoripyörissä harvinaisen muuttuvan venttiilinajoituksen. Järjestelmän avulla yhdistyy korkea huipputeho ja pehmeä luonne matalilla kierroksilla sekä hyvä polttoainetalous.

Matkailua varten pyörässä ovat vakiovarusteina muun muassa kahvanlämmittimet, vakionopeussäädin, ledikaarrevalot sekä korkeussuunnassa säädettävät tuulilasi ja satula. Jarrut ovat huipputehokkaat, sillä ne on lainattu suoraan Ducati Panigalesta.

Tehoa voi rajoittaa

Kaupunkiajoon tarkoitettu Urban-ajoasetus rajoittaa huipputehon 100 hevosvoimaan. Näin ajaminen taajamassa on turvallisempaa.

Gyroskooppien ansiosta kaarteissakin voi jarruttaa voimakkaasti järjestelmän estäessä renkaita menettämästä pitoaan myös sivusuunnassa eli käytännössä estää pyörää kaatumasta jarrutusvirheen takia.

Enduroasetuksessakin huipputeho on 100 hevosvoimaa ja järjestelmä sallii enemmän luistoa ja keulimista. Etujarrulle sallitaan enemmän luistoa ja takajarrun sallitaan lukkiutua. Säädöt vaikuttavat koeajon perusteella onnistuneilta.

Taikamatto-jousitus

S-version jousituksena on puoliaktiivinen järjestelmä, joka säätyy valitun ajoasetuksen, ajonopeuden ja ajotavan perusteella. Ajotuntuma poikkeaa selvästi perinteisestä jousituksesta, aivan kuin kuljettaja riippuisi ilmassa tuntien vain nimeksi pyörän liikkeet.

Järjestelmän anturit on ohjelmoitu niin, että ne pyrkivät minimoimaan pyörän pystysuuntaisen liikkeen epätasaisella alustalla.

Ajoasento on väljä. Ajosaappaat osuvat melko herkästi asvalttiin urheilullisella ajotyylillä ajettaessa. Kuljettaja on paremmin suojassa ajoviimalta kuin edeltävässä mallissa. Istuinkorkeutta on madallettu ja lisäksi pyörän runko on satulan kohdalta kapeampi, minkä ansiosta kuljettajan jalat yltävät paremmin maahan.

Ostaja voi valita Multistradaan halutessaan Touring-, Urban-, Sport- tai Enduro-varustepaketin, joilla moottoripyörää voi muokata omien vaatimustensa mukaiseksi.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ducati

Kaikki koeajot

Uusimmat