Volvo XC90 Excellence

Ajoneuvot Uutinen 1.3.2016

Kristallilasit ja takapenkin skumppakaappi? No jopas, Volvo!

Volvo XC90 Excellence keskittyy tarjoamaan enemmän mukavuutta neljälle matkustajalle.

Hullaantuneena XC90-katumaasturinsa menestyksestä Volvo on kehitellyt autostaan nelipaikkaisen XC90 Excellence -luksusversion. Geneven autonäyttelyssä julkistettava uutuus tulee myyntiin aluksi vain Volvon nettisivuille, valittujen myymälöiden seuratessa perästä. Osittain nettikauppaan Volvoa innosti XC90 First Editionin menestys vuonna 2014, sillä kaikki 1 927 autoa myytiin 48 tunnin sisällä.

Volvo XC90 Excellence - interior

Excellencen pohjana toimii XC90 T8-hybridimalli, mutta sisustaan on kiinnitetty enemmän huomiota ja hienompaa nahkaverhoilua on käytetty vapaammin pitkin autoa. Takapenkin erillisistuimet säätyvät ja hierovat, ja istuimissa on erityiset päätuet. Monista muista luksusvalmistajista mallia ottaen takapenkin keskipaikka toimii ylellisen kyynärnojan lisäksi myös jääkaapin sijoituspaikkana. Juomapidikkeet ovat lämmitetyt ja viilennetyt, riippuen toiveesta. Auton omat juomalasit on valmistettu käsityönä kristallista, kenenkäs muunkaan kuin Orreforsin toimesta.

Volvo XC90 Excellence - interior

Kaiken muun kivan lisäksi XC90 Excellencen äänieristystä on parannettu pahan ulkomaailman unohtamiseksi. Tilalla on Bowers & Wilkinsin parannettu äänentoisto, jotta Volvossa sujuu kaikki omien sävelten mukaan.

Volvo XC90 Excellence - interior

XC90 Excellencen myynti alkaa aluksi Sveitsistä, Ranskasta, Belgiasta ja Luxemburgista, Kiinan ollessa seuraavana listalla. Myös Yhdysvallat on Volvon suunnitelmissa, joten markkina-alue laajentunee ajan kanssa pohjoiseenkin.

Volvo XC90 Excellence - interior

Lähde ja kuvat: Volvo

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volvo

Kaikki koeajot

Uusimmat