Ajoneuvot Uutinen 16.12.2021

Kyberhyökkäys Volvon tietoihin – tärkeää tutkimus- ja kehitystietoa päätynyt varkaiden käsiin

Volvo on toistaiseksi pysynyt hyvin vaitonaisena tapauksen yksityiskohtiin liittyen. Valmistaja on käynnistänyt itsenäisen tutkinnan.

Volvo tiedotti 10. päivä joulukuuta joutuneensa kyberhyökkäyksen kohteeksi. Tietomurto on kohdistunut tutkimus- ja kehitysosastoon, eli luonnollisesti tiukimmin varjeltaviin yrityssalaisuuksiin. Volvon tapauksessa varkaiden käsiin päätynyt materiaali koskee varmaankin lähinnä sähköistettyjen ajoneuvojen kehitystyötä. Takana täytyy olla iso, joko valtion tai vähintään suuryrityksen tasoinen toimija, joka hyötyy moisesta tietotaidosta.

Volvo on hyvin vaitonainen kaikista yksityiskohdista, kuten myös varastetun aineiston laajuudesta. Ruotsalaisvalmistaja kuitenkin vakuuttaa, etteivät murtajat ole päässeet käsiksi asiakkaiden tietoihin; kyse on puhtaasti teollisuusvakoilusta. Vaikutuksista yrityksen toimintaan Volvo kommentoi Reutersille, että ”saattaa olla vaikutusta.”

Tässä vaiheessa Volvo Cars keskittyy suojaamaan tietokantojaan tehokkaammin asiantuntijatuella, ja se on käynnistänyt yhteistyössä kolmannen osapuolen kanssa tutkinnan.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volvo

Kaikki koeajot

Uusimmat