kysy autoista ympäri vuoden kesärenkailla

Ajoneuvot Kysy Autoista Matkailuajoneuvot 15.4.2022

Kysy autoista: riittääkö ajo-oikeuteni matkailuauton rattiin?

Matkailuautoilun suosio on kasvussa. Matkailuautoa vuokraavan kannattaa selvittää ennakolta, mihin oma ajo-oikeus riittää.

Matkailuautoilun ensikertalaisille voi olla epäselvää, mihin oma ajo-oikeus riittää. Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen käy Moottorin pyynnöstä tästä näkökulmasta lävitse eri ajokorttiluokat – ja niitä riittää.

B-luokan ajo-oikeudella saa ajaa autoa, jonka rekisteröintitodistukseen merkitty kokonaismassa on enintään 3 500 kg ja joka on rekisteröity kuljettajan lisäksi enintään kahdeksalle henkilölle. Mikäli matkailuauton kokonaismassa on suurempi, tarvitaan C1- tai C-luokan ajo-oikeus, vaikka kyseisen auton rekisteritiedoissa olisikin maininta ”henkilöauto”.

C1-luokan ajo-oikeus oikeuttaa ajamaan muita kuin D1- tai D-luokkaan kuuluvia ajoneuvoja, joiden rekisteröintitodistukseen merkitty kokonaismassa on yli 3 500 kg, mutta enintään 7 500 kg ja jotka on suunniteltu tai valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.

Adria Matrix

Teppo Vesalaisen mukaan C-luokan ajo-oikeudella saa kuljettaa muita kuin D1- tai D-luokkaan kuuluvia ajoneuvoja, joiden rekisteröintitodistukseen merkitty kokonaismassa ylittää 3 500 kg ja jotka on suunniteltu tai valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.

Mikäli ajoneuvo on rekisteröity kuljettajan lisäksi useamman kuin kahdeksan henkilön kuljettamiseen, tarvitaan sen ajamiseen D1- tai D-luokan ajo-oikeus. D1-ajokortilla saa ajaa autoa, joka on suunniteltu ja valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään 16 henkilöä ja jonka pituus on enintään kahdeksan metriä. D-luokan ajokortilla saa puolestaan kuljettaa ajoneuvoa, joka on suunniteltu ja valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enemmän kuin kahdeksan henkilöä.

Kysy autoista

Jätä meille autoaiheinen sinua askarruttava kysymys. Toimituksemme vastaa viikoittain moottori.fi:ssä tulleisiin kysymyksiin. Voit myös lähettää kysymyksesi suoraan sähköpostilla kysyautoista [ät] moottori.fi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat