kysy autoista ympäri vuoden kesärenkailla

Ajoneuvot Kysy Autoista 30.12.2022

Kysy autoista: tukeeko Nissan Ariya kaksisuuntaista latausta?

Kaksisuuntainen lataus on tulossa myös CCS-standardiin lähitulevaisuudessa.

Kysymys: Tukeeko Nissan Ariya kaksisuuntaista latausta, vaikka siinä on CCS eikä Chademo-järjestelmän mukainen pikalataus?

Toisin kuin Nissanin itse kehittämä Chademo-latausjärjestelmä, uudessa Ariyassa oleva eurooppalainen CCS-standardin mukainen latausjärjestelmä ei tue tällä hetkellä kaksisuuntaista latausta. Japanin markkinoilla Ariyassa on kuitenkin edelleen Chademo.

Moottorin toimituksen koeajosta Nissan Ariyalla voit lukea täältä: Koeajo: odotimme, että Nissan Ariya olisi ollut eheämpi kokonaisuus

Nissan ei kuitenkaan ole hylkäämässä V2X-kehitystyötä standardivaihdoksesta huolimatta. Chademo tulee jatkossakin löytymään Leafista ja e-NV200 -pakettiautosta. Se mahdollistaa jo nyt kaksisuuntaisen latauksen (V2G), kun CCS on vasta tutkimuksen alkumetreillä.

Saksassa CCS-standardin yleistämiseksi perustettu konsortio Charging Interface Initiative e.V. (Charin) arvioi CCS:n tukevan kaksisuuntaista V2G latausta vuoteen 2025 mennessä.

Charin on perustettu Audin, BMW:n, Daimlerin, Mennekesin, Opelin, Phoenix Contactin, Porschen, TÜV SÜD:n ja Volkswagenin toimesta.

Kaksisuuntausta latausta on käsitelty aikaisemmassa jutussa: Kysy autoista: mitkä sähköautot voivat hyödyntää kaksisuuntaista latausta?

Teksti: Sini Ylivakeri Lähde: Charin, Nissan

Kysy autoista

Jätä meille autoaiheinen sinua askarruttava kysymys. Toimituksemme vastaa viikoittain moottori.fi:ssä tulleisiin kysymyksiin. Voit myös lähettää kysymyksesi suoraan sähköpostilla kysyautoista [ät] moottori.fi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat