Lamborghini Huracán EVO RWD

Ajoneuvot Uutinen 6.1.2020

Kuin raivo härkä: Lamborghini Huracán EVO RWD – takaveto vastaan vapaa V10

2020-luvun kunniaksi Sant’Agatasta esiteltiin takaveto, joka on varustettu 610 hevosvoiman vapaasti hengittävällä V10:llä. Lamborghini Huracán EVO RWD on suunnattu ajamisesta nautiskeluun.

Lamborghini Huracán EVO RWD jatkaa siitä, mihin Huracán EVO jäi, mutta neliveto on vaihtunut nyt hilpeän iloittelevaan takavetoon. Valmistajalle tyypilliseen tapaan takaveto saa muutaman hevosvoiman nelivetomalleja vähemmän, mutta vastapainoksi myös nelivetojärjestelmän paino on karsittu pois yhtälöstä.

Lamborghini Huracán EVO RWD

Nyt 610 hevosvoimaa kohtaa 1 389 kilogrammaa, eli paino/teho-suhteeksi muodostuu 2,28 kiloa per hevosvoima. 0–100 km/h voidaan suorittaa 3,3 sekunnissa ja huippunopeus on 325 km/h. Voimanlähteenä on tuttu 5,2-litrainen 90° V10, joka hengittää omin avoin. Huipputehot saavutetaan 8 000 r/min kierrosluvulla ja 560 newtonmetrin huippuvääntö on sekin käytössä 6 500 r/min käyntinopeudella.

Lamborghini Huracán EVO RWD

Moottorin parina on seitsemänpykäläinen kaksoiskytkinvaihteisto. Luistonestojärjestelmä (P-TCS) on kalibroitu uudelleen takavetomallia varten, antaen pehmeämmän rajan vakauden ja luiston välille. Lamborghinin mukaan järjestelmä on Corsa-ajotilassa jopa 30% pehmeämpi kuin edellinen Huracán-takaveto, sallien myös 30% enemmän yliohjausta ja antaen 20% enemmän pitoa mutkasta poistuttaessa. Myös sähkömekaaninen ohjaustehostus on viritetty uudelleen mallia varten.

Lamborghini Huracán EVO RWD

Huracán EVO:n pääpaino on kuitenkin ajonautinnossa raakojen kierrosaikojen tai huippunopeuden sijaan.
– Tämä auto muistuttaa kuljettajaa Lamborghinin puhtaista insinöörijuurista: kuljettaja on Huracán EVO RWD:n suorituskyvyn keskipisteessä, keskellä rajoittamatonta palautetta ja halliten ajokokemusta, johon voi uppoutua, sanailee Automobili Lamborghinin toimitusjohtaja Stefano Domenicali.

Lamborghini Huracán EVO RWD

Lamborghinin kohdalla puolet on kiinni ulkonäöstä. Keulalla on uusi etupuskuri suurempien ilmanottoaukkojen kera. Takana muutokset ovat maltillisempia, mutta Huracán EVO RWD erottuu silti kiiltomustalla diffuusorilla. Lisäksi värivalikoimaan on lisätty Giallo Belenus -keltainen.

Lamborghini Huracán EVO RWD

Nelivetoinen Huracán EVO (takana) vs. Huracán EVO RWD.

Lamborghini Huracán EVO RWD:n toimitukset alkavat keväällä 2020. Euroopan suositushinta ennen veroja ja varusteita on 159 443 euroa. WLTP-hiilidioksidit ovat 330 g/km, yhdistetyn kulutuksen ollessa 13,8 litraa per 100 km.

Lähde ja kuvat: Lamborghini

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Lamborghini

Kaikki koeajot

Uusimmat