Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 14.6.2022

Latausjonoja lyhentämässä – Kempowerin latausratkaisu adaptiivisella jännitteellä

Bensajonoissa on tähän päivään mennessä satunnaisesti seisty, mutta niistä yleensä selviää korkeintaan joissain minuuteissa. Sähköautojen yleistyessä kasvava ongelma ovat kuitenkin latausjonot, joissa saattaa vierähtää tovin verran pidempään. Adaptiivinen lataus on tuomassa ongelmaan helpotusta.

Yksi sähköisen liikkumisen haasteista sähköautojen yleistyessä on sähköautoilijoiden kokemat latausjonot, sillä latausajat ovat pitkiä ja latausasemia on vielä rajallinen määrä. Pitkiä latausjonoja on erityisesti viikonloppuina ja vilkkaasti liikennöidyillä reiteillä. Uusimpien ja tehokkaimpien sähköautomallien latausaikoihin saadaan toki helpotusta jo auton tekniikan puolesta, kiitos jopa 1 000 voltin akkujännitteiden. Esimerkiksi Porsche Taycanissa lukema on 800 volttia.

Kempower vastaa muuttuvaan markkinaan lanseeraamalla uuden pikalatausratkaisun, joka optimoi uusien sähköautomallien akkujen korkeamman tehopotentiaalin. Adaptiiviseen jännitteeseen perustuva pikalataus mahdollistaa latauksen optimoinnin jokaisella lataussatelliitilla myös korkean jännitteen akuille. Sähköautoilijoille tämä näkyy entistä nopeampina latausaikoina. Uusi pikalatausratkaisu on suunniteltu palvelemaan sähköajoneuvoja, joiden akkujännite on jopa 1000 volttia, mutta se toimii myös tavanomaisempien, alle 500 voltin jännitteen akkujen kanssa.

sähköauton kotilataaminen

– Sähköautoilijat ovat ihastuneet markkinoilla jo olevaan dynaamiseen latausratkaisuumme. Olemme iloisia voidessamme parantaa heidän latauskokemustaan ​​entisestään uuden adaptiivisen latauksen avulla. Adaptiivinen lataus toimii jopa 1000 voltin akuilla – jotka ovat vasta tulossa markkinoille – mutta soveltuu myös alle 500 voltin akuille. Helpotamme sähköautoilijoiden jonotustuskaa ja kaikki voittavat, kehuu Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Kempower esittelee innovatiivisen adaptiiviseen jännitteeseen perustuvaa latausratkaisua EVS 35 -messuilla, maailman suurimmassa sähköautotapahtumassa 11.–15.6. Oslossa. Adaptiiviseen jännitteeseen perustuva lataus tulee vakio-ominaisuudeksi yhtiön kaikissa toimituksissa vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä. Lisäksi kaikkiin olemassa oleviin Kempower-latureihin voidaan päivittää adaptiivinen lataus.

Lähde ja kuvat: Kempower Oyj

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat