Ajoneuvot | Esittely | 19.3.2019

Maistiainen: DS 3 Crossback – pieni katumaasturi juhlii muodoilla ja varusteilla

Ranskalaiseen PSA-konserniin, Citroënin ja Peugeotin rinnalle luotu uusi automerkki DS esittelee nyt toisen oman mallin. DS 3 Crossback tulee kisaamaan pienten katumaastureiden markkinoilla muotoilulla ja varusteillaan.

Jaa artikkeli

DS 3 Crossback on tähdätty miellyttäväksi ajettavaksi niin kaupungissa kuin maanteillä. Ohjaus ei ehkä ole kaikista jämäkin ja tarkin, mutta miellyttävä se on. 1,5 metrin kääntösäteeseen taipuva DS 3 Crossback on ilo ajaa jopa eteläisen Euroopan vuorenrinteitä kiipeävillä kiemuraisilla teillä.

DS 3 Crossback

Kahdeksanportainen automaattivaihteisto yhdistettynä 130 hevosvoimaiseen bensiinimoottoriin on riittävä näissäkin olosuhteissa – ainakin kun valitaan urheilullinen ajoasetus. Kun auton ulottuvuudet tulevat tutuiksi, taipuu DS 3 säntillisesti tiukkoihin mutkiin ja korkea istuma-asento mahdollistaa hyvän näkyvyyden ulos. Automaattivaihteiston opittua kuljettajan ajotyyliin, myös vaihtamiset tapahtuvat melko huomaamattomasti ja alun rouheus vaihtamisista jää pois.

Timanttikuviot tai vinoneliöt, ihan kumpi katsojan silmään paremmin hahmottuu, hallitsevat muotoilua niin sisällä kuin ulkona. Auton muotoilu ei varmasti jää huomaamatta, mutta toisaalta se onnistuu säilyttämään riittävän maltillisuuden, eikä vaikuta yliampuvalta edes suomalaisin silmin katsottuna.

DS 3 Crossback

Kuljettajan ja etumatkustajan istuinten muotoilu on mietitty huolella. Mittasuhteet eivät ole suurensuuret, mutta jos kuljettajakaan ei ole aivan pisimmästä päästä, niin istuimen asetukset toimivat loistavasti. Pääntila autosta ei lopu kesken ja takamatkustajallakin on erittäin kohtuullinen jalkatila käytössään. Kahdelle matkustajalle takaistuin toimii hienosti, keskipaikka on lähinnä tilapäiseen tarpeeseen.

Ajoavustimia on varustelusta riippuen tarjolla runsaasti. DS 3 Crossback tuleekin haastamaan kokoluokkansa kilpailijat muotoilun lisäksi varustelullaan.

DS 3 Crossback esittelee uuden alustan, joka on suunniteltu mukautumaan niin polttomoottoreille kuin sähköautoon. Ensimmäisenä tulevat myyntiin bensiini- ja dieselkäyttöiset polttomoottoriautot, joita odotetaan Suomeenkin kesän kynnyksellä. Vuoden lopulla saadaan myyntiin täysin sähköinen DS 3 Crossback E-Tense. Malliston suomalaisia hintoja ei vielä ole tiedossa.

Lisätietoja: www.dsautomobiles.fi/ds-3-crossback

Jaa artikkeli

Keskustelu