Opel Grandland X PHEV AWD

Ajoneuvot Koeajo 3.2.2020

Maistiainen: Opel Grandland X PHEV AWD – pirteä nelivetohybridi

300 hevosvoimaa ja 59 kilometriä sähköllä ovat Opel Grandland X PHEV AWD:n tärkeimmät arvot. Numeroiden takaa löytyy luonteva lataushybridiversio tutusta katumaasturista.

Aloitetaan markkinoinnista. Saksalaisvalmistajan lataushybridillä on ollut aiemmin toinen nimi. Opel Grandland X PHEV AWD on suomalainen tulkinta auton varsinaisesta mallinimestä, Hybrid4:stä, joka on käytössä myös Peugeotin mallistossa. Opelin varsinainen viesti koeajojen yhteydessä oli, että myös etuvetoversio Hybrid (eli Grandland X PHEV) on liittymässä mallistoon myöhemmin tänä vuonna.

Opel Grandland X PHEV AWD

Nimi ei kuitenkaan katumaasturia pahenna. Opel Grandland X PHEV AWD on mutkaton hybridimuunnos autosta, joka on sukua muun muassa DS 7 Crossback E-tenselle ja Peugeot 3008:lle. Sisarmallien tyylittelevä futurismi tulkitaan Opelilla virkistävänä perinteisyytenä.

Voimalinjan mielenkiintoisin suoritusarvo on 59 kilometrin toimintamatka yhdellä latauksella WLTP-syklillä mitattuna. Akuston koko on 13,2 kilowattituntia. Muun muassa DS 7 Crossback E-tensen tavoin 200 hevosvoiman (147 kW) polttomoottori, etuakselin 81 kW (110 hv) ja taka-akselin 83 kW (113 hv) lasketaan yhteen enimmillään 300 hevosvoiman järjestelmätehoksi.

Opel Grandland X PHEV AWD

Opel Grandland X PHEV AWD:n hinnat alkavat 49 285 eurosta ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen vielä alkuvuodesta.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Opel

Kaikki koeajot

Uusimmat