Renault Zoe

Ajoneuvot Esittely 10.12.2016

Maistiainen: Renault Zoe sähköistää tunnelman

Uudistunut Renault Zoe ei droppaa tunnelmaa, vaan sähköistää sen. Portugalissa koeajettu sähköauto on lähes kaksinkertaistanut toimintamatkansa.

Renault Zoe

Renault Zoe:lle luvataan täyslatauksella yli 300 kilometrin toimintamatkaa, joka on enemmän kuin pahimmalla kilpailijalla eli 250 kilometrin Nissan Leafilla.

Renault ZoeZoen materiaaleissa ja tehtaan edustajien puheissa vilahtelee tiuhaan lupaus jopa 400 kilometrin toimintamatkasta (NEDC-mittaustapa), mutta silloin puhutaan optimaalisista olosuhteusta ja laboratoriotesteistä.

Viileissä ajo-olosuhteissa sähkökilometrejä luvataan noin 200.

Mutta millainen ajettava Zoe on, se selviää myöhemmässä kattavassa koeajoartikkelissa Moottorin netissä!

Kehittynyt akusto

Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa esitelty  Zoe Z.E. 40:n aiempaa paremman akun kapasiteetti on 41 kWh. Akuston koko on pysynyt kuitenkin entisellään eikä sen painokaan ole juuri noussut.

Renault Zoe

Zoen voi ladata (Caméléon-latausjärjestelmä) Suomessa millä tahansa latausteholla 2–22 kW käyttäen yleisintä Type 2 -latausjohtoa, joka kuuluu Zoen vakiovarusteisiin.

Renault Zoe

Akkujen täyteen latautumisen viemä aika riippuu käytettävästä virrasta ja lataustehosta. Ripeimmillään lataus onnistuu tunnissa ja 40 minuutissa (80 % lataustaso).

Renault Zoe

Vaatimattomia määriä

RRenault Zoeenault on Euroopan johtava sähköautovalmistaja. Ranskalaisten sähköautojen myynti on ylittänyt Euroopassa jo 100 000 kappaleen rajan.

Sähköautomarkkina on ollut Suomessa hyvin vaatimaton. Syyskuun lopussa Suomessa oli rekisterissä 774 sähköhenkilöautoa. Se ei ole paljon, sillä maan henkilöautokanta on 2,7 miljoonaa autoa.

Maahantuoja uskoo, että aika on kuitenkin kypsä tuoda Zoe uudistuneena myös Suomen markkinoille. Renault Zoe Z.E. 40:n hinta alkaa 32 990 eurosta ja Life-varustetasosta.Renault Zoe

Ensimmäiset asiakkaat saavat Zoensa maalis–huhtikuussa 2017. Renault-sähköautojen myynti ja huolto on aluksi keskitetty autoverkkokauppa.fi:lle.

Renault Zoe

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Renault

Kaikki koeajot

Uusimmat