Super Soco TC Max

Ajoneuvot Moottoripyörät 17.8.2020

Maistiainen: Super Soco TC Max – iskee kuin 72 volttia

Sähkömoottoripyörän edut tulevat parhaiten esiin kaupunkiympäristössä ja lyhyehköillä ajomatkoilla. Uusi Super Soco TC Max tarjoaa edullisen vaihtoehdon esimerkiksi työmatka-ajoon.

Motoristien keskuudessa tuntuu olevan kova muutosvastarinta, joka korostuu erityisesti sähkömoottoripyöriin. Niiden toimintamatkan vähäisyys nousee usein argumentiksi, miksi halutaan suosia perinteisiä polttomoottorikäyttöisiä moottoripyöriä. Sähkömoottoripyörien heikkoutena monet pitävät myös äänen puuttumista, ihan siitä syystä että sen takia kevyen liikenteen on vaikea havaita lähestyvää sähkömoottoripyörää.

Äänetöntä mukavuutta

Kevytmoottoripyöräkortilla ajettava Super Soco TC Max kääntää nämä heikkoudet vahvuuksikseen. Noin sadan kilometrin toimintamatka riittää useimmille työmatkan taittamiseen, vaikka työpaikalla ei olisikaan latausmahdollisuutta. Kaupunkiajossa perinteinen bensiinimoottori hönkii kuumana kuljettajan jalkojen välissä, kun taas sähkömoottori on hiljaisempi ja mukavampi. Äänettömyys tarjoaa kuljettajalle lisämukavuutta, kun kypärän sisälle kuuluu pelkkä ajoviima ja hiljainen sähkömoottorin ujellus.

Pysyy liikenteen rytmissä

Sähkökäyttöisen Super Socon ajaminen on helppoa. Vaihteiden ja kytkimen puuttumisen seurauksena liikkeelle lähdetään yksinkertaisesti kaasukahvaa kääntämällä. Kokemattomalle kuljettajalle sekin on etu, että vasemman kahvan yhdistelmäjarru vaikuttaa sekä etu- että takajarruun. Vain 100-kiloisena ja istuinkorkeudeltaan matalana Super Soco on helppo hallita, vaikka kuljettaja olisi pienikokoinen tai ajokokemus vähäinen. Huippunopeus on noin 95 kilometriä tunnissa, mikä riittää moottoriteitä lukuunottamatta mainiosti muun liikenteen rytmissä pysymiseen.

Vajaan kuuden tuhannen euron hinta vaikuttaa jopa edulliselta, erityisesti kun huomioidaan edulliset käyttö- ja huoltokustannukset. Jos tehokkaiden moottoripyörien suorituskykyä kuvataan sanomalla ”iskee kuin tuhat volttia”, niin Super Soco tarjoaa täysin toisenlaisen, järkevän ja kustannustehokkaan vaihtoehdon, joka iskee moottorinsa tavoin 72 voltin voimalla.

Moottori: ilmajäähdytteinen kestomagneettimoottori, kytkimetön suoraveto hihnalla
Suurin teho: 5 000 W (jatkuva teho 3 000 W)
Suurin vääntö: 180 Nm

Akseliväli: 1 305 mm
Istuinkorkeus: 770 mm
Paino: 100 kg

Hinta: 5992 €

Teksti: Janne Huhtala Kuva: Jari Saarentaus

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Super Soco

Kaikki koeajot

Uusimmat