Ajoneuvot | Koeajo | 1.1.2020

Maistiainen: Yamaha MT-03 – edullisesti paljon ominaisuuksia

Uudistunut Yamaha MT-03 on A2-luokan edullisimpia vaihtoehtoja. Siitä huolimatta ominaisuuksissa ei ole ”budjettipyörän” tuntua.

Jaa artikkeli

Yamahan vuonna 2013 lanseerattu MT-mallisarja alkoi isommista malleista, mutta vuonna 2016 se laajeni myös 35-kilowattisten A2-pyörien luokkaan MT-03-mallilla. Kaksisylinterinen rivimoottori ei paperilla näytä aivan luokkansa väkevimmältä, mutta käytännössä se on kuminauhamaisen joustavasti vetävä ja hauska moottori pieneen nakupyörään.

Maltilla muokattu

Kaudelle 2020 MT-03 uudistuu ensimmäisen kerran. Suurin muutos on ulkonäössä, jota on muokattu aggressiivisempaan suuntaan lähemmäs MT-sarjan isompia malleja. Se on merkinnyt samalla myös ergonomian muutosta ja jousitustakin on kehitetty paremmaksi. Moottorissa on huomioitu Euro5-vaatimukset, mutta muuten perustekniikka on pidetty ennallaan.

Yamaha MT-03

Moottori vetää nykimättä matalilta kierroksilta, mutta voiman tunne tulee mukaan vasta korkeammilla kierroksilla. Tämä ei suinkaan ole moite, vaan moottorin urheilullinen luonne sopii täydellisesti MT-03:een. Kevytkäyttöistä vaihteistoa on ilo käyttää ahkerasti, mikä onkin edellytys vauhdikkaalle etenemiselle. Korkeilla kierroksilla värinät verottavat mukavuutta, mikä tuntuu lähinnä kiihdytyksissä kierroslukumittarin neula käväistessä lähellä punarajaa.

Kilpailijoitaan edullisempi

Nakupyörätyyliin sopivasti varusteet on karsittu minimiin. Ohjaustangossa on vain välttämättömimmät nappulat ja muutenkin tunnelma on askeettinen. Siitä huolimatta perusasiat tuntuvat olevan kunnossa ja tasapainossa. Etujarrun tehokkaaseen käyttöön riittää kahden sormen voimat. Jousitus hoitaa tehtävänsä huomaamattomasti niin, ettei siihen juuri tule kiinnitettyä huomiota.

Yamaha MT-03

MT-03 (6651 €) on jopa edullisempi kuin yksisylinterinen kilpailijansa KTM 390 Duke (7065 €). Kaksisylinterisiin kilpailijoihin hintaeroa tulee vieläkin enemmän, sillä Kawasaki Z 400 maksaa 7450 euroa ja Honda CB 500 F:n hintalapussa on 8290 euron lukema.

Alhainen hinta onkin käypä puolustus sille, että MT-03 on mitoitettu selvästi keskikokoisille ja sitä pienemmille kuljettajille. Jo 180-senttinen kuljettaja tuntee polvillaan, että tila alkaa olla kortilla. Isompia kuljettajia varten Yamahan mallistosta voi A2-luokkaan kuristaa pykälää isomman MT-07 -mallin, jolloin ominaisuuksien ja koon lisäksi myös hintaa tulee enemmän.

Yamaha MT-03

Yamaha MT-03

Yamaha MT-03

Moottori: kaksisylinterinen rivimoottori, 321cc
Teho: 31 kW (42 hv) / 10 750 r/min
Vääntö: 29,6 Nm / 9000 r/min
Voimansiirto: märkä monilevyinen kytkin, 6 vaihdetta, ketjuveto

Akseliväli: 1380 mm
Istuinkorkeus: 780 mm
Tankin tilavuus: 14 litraa
Paino tankattuna: 169 kg

Hinta: 6651 €

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Yamaha

Jaa artikkeli

Keskustelu