Ajoneuvot | Koeajo | Moottoripyörät | 6.4.2018

Koeajo: Yamaha MT-07 – vain heikkoudet puuttuvat

Neljän vuoden ikään ehtinyt Yamaha MT-07 -malli kokee nyt ensimmäisen uudistuksensa. Hyvää: ajoasento, moottorin ominaisuudet, hinta. Huonoa: mittaristo alhaalla näkökentän alapuolella.

Jaa artikkeli

Yamahan MT-nakumalliston osuus merkin kokonaismyynnistä on 51 prosenttia ja ylivoimaisesti suosituin MT-malli on keskikokoinen MT-07.

Aiemmin ulkomuoto muistutti enemmän pienempää MT-03-mallia, kun taas uudistuksen jälkeen kulmikkaampi muotoilu on lähempänä isompaa MT-09-mallia. Kymmenen milliä lyhyempi tankki jättää kuljettajalle enemmän tilaa ja uudelleen muotoiltu satula parantaa istuinmukavuutta.

Yamaha MT-07

Teho yllättää

Kaksisylinterinen CP2-rivimoottori on aina saanut kehuja sekä käyttöominaisuuksistaan että taloudellisuudestaan, joten sitä ei ole muutettu. Moottori vastaa 75 hevosvoiman huipputeho huomioiden todella ärhäkästi kaasukahvan liikkeisiin.

Yamaha MT-07

Veto on puhdasta 2 000 kierroksesta alkaen ja 3 000 kierroksesta ylöspäin voimaa on tarjolla niin, että takapuolidynon mukaan tuntuu kuin tehoa olisi selvästi enemmän. Moottoriteho on mahdollista jälleenmyyjän luona kuristaa A2-ajokortin 35 kilowatin lukemaan.

Yamaha MT-07

Edeltävän mallin jousitusta moitittiin löysäksi, joten sekä etu- että takajousituksen vaimennuksia on muutettu jämäkämmiksi ja taakse on lisätty esijännityksen säädön rinnalle myös paluuvaimennuksen säätö.

Takajousitus on muutosten jälkeen selvästi kantavampi, mikä tuntuu erityisesti parantuneina ajo-ominaisuuksina suurissa nopeuksissa. Jäykemmistä asetuksista huolimatta jousituksen pintaherkkyys on yhä tallella.

Yamaha MT-07

Kohtuuhintainen peruspyörä

Jousitusmuutoksia seuraten ensiasennusrengas on vaihdettu Michelinistä jäykempään Bridgestone BT023:een. Suurissa nopeuksissa renkaat toimivat paremmin, mutta kostealla ja viileällä alustalla uusi rengas on liukkaampi.

Lukkiutumattomat jarrut ovat kuljettajan apuna mutta muuta kuljettajaa avustavaa elektroniikkaa ei ole. Tämä on tietoinen valinta, kun on haluttu tehdä kohtuuhintainen peruspyörä.

Yamaha MT-07

Yamahan vahvuutena on se, että perusominaisuudet pyörässä ovat erittäin hyvin kohdallaan. Ajoasento sopii erikokoisille kuljettajille, jousitus ja jarrut ovat yllätyksettömät ja moottorin käyttöalue on laaja. Suurin puute onkin heikkouksien puuttuminen.

Asiakkaiden tärkeimmät syyt MT-07:n valintaan ovat ulkonäkö, käsiteltävyys ja suorituskyky. Neljäntenä voidaan mainita hinta, sillä alle 9 000 euron hintaluokassa ei yhtä monipuolisia ja hauskoja vaihtoehtoja ruuhkaksi asti ole.

Jaa artikkeli

Keskustelu