Ajoneuvot | Uutinen | 9.12.2019

Mercedes-Benz GLA ensiesittely myös sinun saavutettavissa – seuraa vaikka taksimatkalla

Joulukuun 11. päivä Mercedes-Benz esittelee ensimmäistä kertaa historiassaan uuden automallin digitaalisesti. Julkistustilaisuutta voi seurata netin kautta jokainen halukas.

Jaa artikkeli

Mercedes-Benz GLA, valmistajan pienin katumaasturimalli, julkaistaan nettilähetyksen kautta ylihuomenna. Mikäli uuden automallin esittely kiinnostaa, voi lähetystä seurata 11. joulukuuta kello 15.00 Suomen aikaa Mercedes me -alustalla. Mikäli et kerkeä seuraamaan lähetystä reaaliajassa – ei hätää, sillä julkistustilaisuus jää nähtäväksi livelähetyksen jälkeen saksalaisvalmistajan sivuille normaalina videona.

Mercedes-Benz on paljastantu julkistuslähetyksen sisältävän lisättyä todellisuutta (augmented reality). Esittelyn suorittavat Daimlerin ja Mercedes-Benzin pääjohtaja Ola Källenius ja Daimlerin suunnittelupäällikkö Gorden Wagener.

Hahmotelma uudesta Mercedes-Benz GLA:sta.

Uusi GLA on kahdeksas lisä Mercedes-Benzin kompaktiautomallistoon. Lisäksi se on edullisin vaihtoehto päästä kiinni kyseisen valmistajan SUV-mallistoon.

Edeltäjästään uusi GLA on kasvanut jopa kymmenen senttimetriä korkeutta. Lisäkorkeutta on valmistajan mukaan hyödynnetty korkeammassa ja maasturimaisessa istuimen asettelussa lisääntyneessä päätilassa. Vaikka päivitetty GLA on harvinaislaatuisesti lyhentynyt puolitoista senttimetriä, kerrotaan takajalkatilaa olevan aiempaa reilummin.

Elämäntapamaasturia on testattu myös päällystettyjen teiden ulkopuolella.

Maasturimaisia ominaisuuksia elämäntapamaasturiin on koitettu hakea pystymäisen keulan ja lyhyiden ylitysten avulla, joiden pitäisi mahdollistaa ajaminen ainakin hieman mökkitietä haastavammassa ympäristössä. Metsään tuskin tällä(kään) kaupunkimaasturilla kannattaa lähteä.

Turvallisuusjärjestelmät ovat kehittyneet, etenkin aktiivisen turvavarustelun saralla. Driving Assistance -varustepaketti sisältää hätäjarrutusavustimen, kaarreavustimen, hätäkaistatoiminnon, poistumisvaroittimen joka tunnistaa autojen lisäksi myös pyöräilijät, sekä suojatien lähistöllä olevat jalankulkijat tunnistavan lähestymisvaroittimen.

Millaisella Mersulla sinä liikut taksimatkasi?

Uutta GLA:ta tuskin taksitolpilla nähdään, mutta Mercedes-Benzejä kylläkin. Suomessa taksialan kärkipaikkaa pitävä merkki on kertonut toimittaneensa tammi–marraskuun välillä jo 924 uutta taksia, 169 kappaletta edellisvuoden vastaavaa jaksoa enemmän. Veho kertoo tämän tarkoittavan 31,5 prosentin markkinaosuutta ja 22,4 prosentin kasvuosuutta.

Valmistajan suosituimmat taksimallit Suomessa ovat E-sarja ja Sprinter, joiden osuus tämän vuoden uutena myydyistä takseista on yhteensä 748 kappaletta. Sprinterin markkinaosuus on kasvanut 105,8 prosenttia. Tilatakseissa Vito on jäänyt Sprinteriä selvästi jälkeen, pikkubussin tulos marraskuuhun mennessä oli 89 autoa. ’’Eemelin’’ pienempi sisar C-sarja oli puolestaan valittu taksiksi 40 kertaa.

Lähde Mercedes-Benz, Veho Kuvat: Mercedes-Benz

Jaa artikkeli

Keskustelu