Ajoneuvot Esittely 16.1.2014

Mercedes-Benz V-sarja

Mersun Viano on pian historiaa. Tilalle tulee tilafarmarit haastava uusi
V-sarja.

Mercedes-Benzin Viano jää pois tuotannosta, joten pakettiauton roolia saa kantaa Vito. Uusi Vito esitellään vuoden kuluttua.Vianon korvaajaksi tulee uusi V-sarja, joka ottaa reilusti pesäeroa pakettiautomaailmaan.

Mersukaupunki Stuttgartissa joulukuussa esitelty uutuus oli ulkokuoreltaan tarkoin naamioitu, eikä vielä ollut mahdollisuutta tulokkaan koeajoon. Ohjaamon ja matkustamon koeistuminen antoi kuitenkin viitteitä mitä tuleman pitää.

V-sarja on parrasvaloissa Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa, uudet omistajat ratissa kesällä.

Muokattava matkustamo

Vaikka paljon pidetään salassa, paljon myös paljastuu. Auto on joko 2+4-, 2+5- tai jopa 2+6-paikkainen. Keski- ja takarivissä on joko kaksi erillistä istuinta tai kolmen istuimen rypäs.

Istuimia voi irrottaa. Keski- ja takarivi liikkuvat kiskoilla pituussuunnassa. Keskirivin istuimet voi kääntää siten, että takamatkustajat istuvat kasvokkain.

Kojelaudan kaarevat laineet noudattavat samaa muotokieltä kuin uudessa C-sarjalaisessa, samoin suuri neliskulmainen HD-näyttö. S- ja C-sarjasta tutut kojelaudan reunoja kiertävät led-valot kuuluvat myös V-sarjan varusteluun.

Monimuotoinen tavaratila

Edustus-, taksi- ja suurperhekäytössä ei ole yhdentekevää, mitä tavaratilaan sopii. Tila on korkea, leveä ja myös kohtalaisen pitkä.

Tila on jaettu hattuhyllyllä, joka on enemmän kuin pelkkä hylly. Tukevarakenteisen tason kannen alta paljastuu kaksi nopeasti pystytettävää muovikoria. Taso on käytännöllinen, sillä tavaratilan kansi avautuu kahdessa osassa. Avautuva takalasi suo esteettömän lastausaukon välitasolle, joten ostoskassien takia ei ole välttämätöntä avata koko takaluukkua.

Jos tavaraa on enemmän tai nostettava taakka on raskaampi, avataan koko luukku puskurilinjaa myöten. Sähkötoiminen avaus on järkivaruste, sillä luukku on melko raskas.

Teksti ja kuvat: Jari Kohonen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat