Dieselin vierastaminen Saksan dieselkannustimet

Ajoneuvot Käytetyt autot Uutinen 15.7.2022

Moni tuontiauto syö sähköä, mutta diesel jyllää yhä

Suomeen tuotiin vuonna 2021 yhteensä noin 45 000 käytettyä henkilöautoa, joiden joukossa oli runsaasti ladattavia henkilöautoja.

Suomeen tuotiin vuonna 2021 yhteensä noin 45 000 käytettyä henkilöautoa, joiden joukossa oli runsaasti ladattavia henkilöautoja. Noin neljännes oli ladattavia hybridejä ja kahdeksan prosenttia täyssähköautoja.

Tiedot ilmenevät asiantuntija-artikkelista, joka perustuu Tilastokeskuksen kolmen yliaktuaarin keräämiin tietoihin.

Tilastokeskuksen keräämien tietojen mukaan alkuvuonna 2022 ladattavien autojen osuus kaikista käytettynä yksittäismaahantuoduista henkilöautoista on ollut peräti 45 prosenttia.

Diesel bensiiniä suositumpi

Käytetty dieselauto Saksasta. Vanhastaan tuttu kuvio vaikuttaa yhä autojen yksittäistuonnissa.

Kirjoittajat toteavat, että käytettynä maahantuoduissa henkilöautoissa ”dieselkäyttöisten autojen osuus on ollut ensirekisteröidyistä henkilöautoista poiketen bensiiniautojen osuutta suurempi.”

Kirjoitukseen kerättyjen tilastojen perusteella käytettynä maahantuoduista henkilöautoista bensiinikäyttöisten osuus oli 27 prosenttia vuonna 2021 ja 24 prosenttia alkuvuonna 2022. Dieselkäyttöisten osuudet olivat vastaavasti 36 ja 28 prosenttia.

Ruotsista ja Saksasta

Eniten käytettyjä henkilöautoja tuotiin Ruotsista ja Saksasta.

Käyttövoimalla on vaikutusta, sillä sähköautoja tuotiin eniten Saksan ja Ruotsin lisäksi Alankomaista, Italiasta ja Ranskasta.

Ladattavia hybridejä puolestaan maahantuotiin kirjoituksen mukaan eniten Ruotsin ja Saksan lisäksi Alankomaista ja Belgiasta. Kaasu- ja etanolikäyttöisiä henkilöautoja tuotiin pääasiassa Ruotsista.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat