Kesärengastesti

Ajoneuvot Kesärenkaat Rengastesti Renkaat Testit 20.3.2020

Moottorin suuri kesärengastesti: ekorenkaat vastaan tavalliset

Alhaisen vierintävastuksen kesärenkaat tarjoavat parempaa polttonestetaloutta, mutta miten on märkäpidon laita? Tuoreimmassa testissä vertailemme näitä ekorenkaita markkinoiden parhaisiin kesäkumeihin.

Niin kutsuttujen ekorenkaiden eli alhaisen vierintävastuksen kesärenkaiden esiinmarssi alkoi viime vuosituhannen puolella. Alku ei ollut kovin mairitteleva. Pito etenkin sateella oli luokattoman huono, ja jarrutusmatkat venyivät kohtuuttoman paljon tavanomaisiin kesärenkaisiin nähden.

Syynä oli se, että alhaisen vierintävastuksen ja hyvän märkäpidon yhdistäminen samaan renkaaseen oli aiemmin haasteellista, ja on sitä osittain edelleenkin – ainakin edullisemman hintaluokan renkaista puhuttaessa.

Suosikkikoossa 205/55 R16

Halusimme testata, millaista kehitystä ekorenkaiden saralla on tapahtunut. Niinpä keräsimme testiin kahdeksan kesärengasta – ja mahdollisimman monta, joille on myönnetty paras AA-luokitus vierintävastuksen ja märkäpidon osalta.

Tämä luokitus löytyy nykyisin kaikista Euroopan unionin alueella myytävistä kesärenkaista. Niihin on liimattava tarra, josta käy ilmi renkaan suorituskyky vierintävastuksessa, märkäjarrutuspidossa sekä ohiajomelussa.

Kesärengastesti

AA-luokituksen omaavien renkaiden rinnalle otimme AB- tai BA-luokituksen saaneita kilpailijoita. Kooksi valittiin 205/55 R16, joka on edelleen myydyin henkilöauton rengaskoko Suomessa.

Mukana kahdeksan rengasta

Testiin löytyi neljä vierintävastukseltaan A-luokiteltua rengasta: Continental Eco Contact 6, Kumho Wattrun sekä Micheliniltä Energy Saver + ja Primacy 4. Näistä Continental ja molemmat Michelinit ovat läpäisseet A-luokituksen myös märkäpidoltaan.

Uutuusrengas Goodyear Efficient Grip 2 sekä ennestään tutut Bridgestone Turanza T005, Nokian Hakka Blue 2 ja Pirelli Cinturato P7 Blue asettuvat nekin märkäpidon osalta A- mutta vierintävastukseltaan B-luokkaan.

Onko tällä vaikutusta testin lopputulokseen? Se selviää Moottorin uusimmassa numerossa 4/2020 julkaistavasta täydellisestä testiartikkelista. Lehden ilmestymisen (25.3.) jälkeen voit lukea sen myös sähköisesti Lehtiluukusta.

Teksti: Pasi Piironen ja Jussi Saarinen Kuvat ja testin toteutus: Test Finland Oy

Testatut renkaat, koko 205/55 R16

  • Bridgestone Turanza T005
  • Continental Eco Contact 6
  • Goodyear Efficient Grip 2
  • Kumho Wattrun VS31
  • Michelin Energy Saver +
  • Michelin Primacy 4
  • Nokian Hakka Blue 2
  • Pirelli Cinturato P7 Blue

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat