Ajoneuvot | Moottoripyöränäyttely | Moottoripyörät | MP18 | 3.2.2018

MP 18: Meta Trak – GPS paikannin suojaa kuljettajan ja kulkupelin

Pienikokoinen GPS-paikannin asentuu helposti vaikkapa moottoripyörään.

Jaa artikkeli

Meta Trak on GPS-seurantalaite, joka tarjoaa käyttäjälleen lisäturvaa esimerkiksi kolaritilanteissa. Laite välittää tiedot automaattisesti Securitaksen valvomoon, joka puolestaan ilmoittaa onnettomuudesta hätäkeskukseen, jos tarvetta ilmenee.

Kolarihälytyksen tullessa valvomossa nähdään kulkuneuvon reaaliaikainen nopeus sekä hälytyksen syy, jonka perusteella päätetään jatkotoimien tarpeellisuus. Laite itse suodattaa tarpeettomat hälytykset pois, eli turhia vikailmoituksia ei pitäisi tuleman. Ainakin syrjäseuduilla yksin kurvaillessa Meta Trak tuo turvaa, jos se haaveri sattuu.

Meta Trakissa on sim-kortti, joka vaatii mobiililiittymän. Laitteen ostohetkellä avataan liittymäsopimus, joka maksaa 15 euroa kuukaudessa. Sopimus sisältää Securitas-palvelun ja kaikki datamaksut. Hinta on sama, vaikka ajettaisiin ulkomaillakin. Itse laitteen hinta on 230 euroa.

Käyttäjä näkee Meta Trakin mobiiliapplikaation avulla myös itse, missä ajoneuvo liikkuu tai on liikkunut ja millä nopeudella. Liikkeentunnistin ilmoittaa käyttäjälle, jos se havaitsee varkausyrityksen tai ilkivallan aiheuttamia tärinöitä. Moottorin sammuttaminen etänä on myös mahdollista puhelimen kautta.

Meta Trakin asennus on kohtuullisen helppoa: kiinnittää täytyy kaksi virtajohtoa. Näin se soveltuu asennettavaksi käytännössä mihin tahansa kulkupeliin, missä vain on akku.

Lisätietoja Meta Trakista: www.metatrak.fi

Jaa artikkeli

Keskustelu