Ajoneuvot | Moottoripyörät | MP18 | Uutinen | 2.2.2018

MP18: TomTom Vio – Navigointia yksinkertaisimmillaan

TomTom Vio on helppokäyttöinen navigointilaite, jonka hinta ei päätä huimaa.

Jaa artikkeli

Moottoripyörän navigaattoreista puhuttaessa järkevimmäksi mielletään usein se suurin ja monipuolisin. Luonnollisesti mahdollisimman monipuolista laitetta kaipaava saa varautua myös kaivamaan kuvettaan tavallista syvemmältä.

TomTom Vio on laite niille, jotka kulkevat kaksipyöräisellä ja tarvitsevat navigaattoria pääasiassa sen oikean osoitteen löytämiseen, ei niinkään viihdyttävimpien reittien hakuun. Laitteen idea on olla käytettävyydeltään yksinkertainen ja hinnaltaan edullinen. TomTom markkinoi laitetta skootterinavigaattorina, mutta miksei sitä moottoripyöränkin tankoon voisi kiinnittää.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan TomTom on pelkkä näyttö, johon puhelimen navigointitiedot peilataan Bluetoothin avulla. Tätä varten käyttäjä lataa älypuhelimeensa ilmaisen TomTom Vio-navigointisovelluksen. Iso osa ihmisistähän on jo tottunut käyttämään älypuhelimen navigointia ajaessaan.

Navigoidessa käytössä on puhelimen oma gps-paikannin, itse Vio ei paikanninta sisällä. Varsinainen reitti valikoidaan puhelimen kautta, jonka jälkeen tiedot siirtyvät Vion näytölle. Vion yksinkertaisen kosketusnäytön kautta voidaan hallinnoida viimeisimpiä sijainteja tai sovelluksessa valmiina olevia kohteita. Isommat reittimuokkaukset tehdään aina puhelimen kautta.

Vio on täysin vesitiivis ja akunkestoksi valmistaja lupaa 8 tuntia. Hintaa laitteella on kohtuullisesti karvan alle 170 euroa, mutta Mp 18-messutarjouksessa Vion saa 129 eurolla.

Jaa artikkeli

Keskustelu