MV Agusta

Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 11.1.2019

MV Agustalta ensimmäiset 35kW:n A2-mallit – Brutale 800 ja F3 675

Italialainen moottoripyörävalmistaja MV Agusta kosiskelee nuorempia ja kokemattomampia kuljettajia tuomalla markkinoille kaksi A2-korttiluokan 35-kilowattista mallia.

Ensimmäistä kertaa MV Agustan historiassa sen mallistoon tulee teholtaan rajoitetut 70 kilowattiset mallit, jotka voidaan ohjelmallisesti rajoittaa A2-ajokorttiluokan suurimpaan sallittuun 35 kilowatin tehoon. Kyseessä ovat 800-kuutioinen nakupyörä Brutale 800 sekä Supersport-luokan F3 675. Tehon muuttaminen 70 kilowatista 35 kilowattiin ja toisinpäin on mahdollista tehdä valtuutetun jälleenmyyjän toimesta.

Erilaiset, silti molemmat tyypillisiä MV Agustoja

Brutale 800 on pystyn ajoasennon ansiosta helppo ajettava kaupungissakin, mutta lyhyt akseliväli ja jyrkkä keulakulma tekevät siitä samalla terävästi ja kevyesti ohjautuvan. Sen alhainen 175 kilon paino sekä parantaa suorituskykyä että tekee pyörän käsittelyn helpommaksi kokemattomallekin kuljettajalle.

F3 675 on markkinoiden suorituskykyisimpiä supersport-luokan moottoripyöriä. Voimakkaasti eteen nojaavan ajoasennon takia se on parhaimmillaan kaupunkiajoa suuremmissa nopeuksissa, jolloin ajoviima kannattelee kuljettajan ylävartaloa eikä paino niin ollen jää liikaa käsien varaan. Sen 1380 millin akseliväli on vielä 20 milliä lyhyempi kuin Brutalessa, joten ketteryyttä on tarjolla riittämin. Matala 805 millin istuinkorkeus ja rungon kapeus helpottavat pyörän käsittelyä jalkojen ylettyessä paremmin maahan.

Värivaihtoehdot selvillä, hinnat ei vielä

Brutalen värivaihtoehtoina ovat sinisen ja harmaan, punaisen ja harmaan sekä vaalean ja tummanharmaan yhdistelmät. F3 puolestaan on tarjolla punaisen ja harmaan sekä sinisen ja harmaan värin yhdistelminä.

Täystehoisissa Brutale 800- ja F3 675 -malleissa on kytkimettömän vaihtamisen ylös- ja alaspäin mahdollistava quickshifter-vaihdeavustin sekä kahdeksanasentoinen luistonesto. Valmistaja ei vielä ole ilmoittanut, onko teholtaan rajoitetuissa malleissa samat varusteet. Myös hinnat vahvistetaan myöhemmin.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: MV Agusta

Kaikki koeajot

Uusimmat