Nissan UV-suojakerroin

Ajoneuvot Uutinen 18.7.2016

Nissan paljastaa: automaalin UV-suojakerroin jopa 500

Mikäli katumaasturin ottaminen rannalle arveluttaa, ei hätää. Nissanin mukaan automaalin UV-suojakerroin on peräti 500.

Kesä on nähtävästi saanut Nissanin mietteliääksi aurinkosuojan suhteen. Asiantuntijoiden mukaan aurinkovoiteessa tulisi olla suojakerroin 50 tähän aikaan vuodesta, mutta Nissanin mukaan auton aurinkorasvaaminen olisi kovin epäkäytännöllistä. Onneksi se on kuulemma myös turhaa, sillä yhtiö on nyt paljastanut, ensimmäistä kertaa, katumaastureidensa maalipintojen suojakertoimen: SPF 500.

Testaamisen keskipisteenä on Nissanin ympäristötestikammio, joka avattiin hiljattain valmistajan Britannian Cranfieldissä sijaitsevassa teknisessa keskuksessa. Osana testiprosessia yhtiö on testannut maalipintaa UV-annoksella, joka on noin kymmenkertainen auringonvaloon verrattuna. Lämpökestävyyttä testataan siten, että 92 000 wattia lämpöä lämmittää auton sisälämpötilan jopa 120°C lämpöiseksi. Syklin toisessa päässä testikammiossa auto voidaan jäädyttää –50°C lämpötilassa.

Nissan UV-suojakerroin

– Ihmisen ihon tavoin ultraviolettisäteily vaikuttaa myös automaaliin hajottaen sen rakennetta, joten testaamme luotettavuutta saadaksemme kestävän tuotteen, kommentoi ympäristötesti-insinööri Dean Gillett Nissanilta.

Olosuhteiden testaaminen ulottuu luontaisesti maalin lisäksi myös muoveihin, kankaisiin ja liimapintoihin. Lopputuloksena ovat Nissanin mukaan autot, joilla on hyvä palvoa aurinkoa Ranskan ja Espanjan kuumilla rannoilla, ja samalla ne kestävät metriset kinokset Suomessa ja Norjassa.

Aivan identtisiä autot eivät kuitenkaan ole markkina-alueelta toiselle, sillä eräs vaihtuvista yksityiskohdista ovat takaluukun kaasujouset. Kaasun lämpötilaherkkyyden takia jouset vaihtelevat markkina-alueittain.

Lähde ja kuvat: Nissan

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Nissan

Kaikki koeajot

Uusimmat