Rolls-Royce pienoismalli

Ajoneuvot Uutinen 21.6.2020

Onko tässä maailman kallein leluauto? Rolls-Royce pienoismalli voi maksaa 35 000 euroa

Autojen pienoismalleilla on vankka harrastajakuntansa. Vaikkeivät laadukkaat pienoismallit monesti halpaa hupia olekkaan, voi Rolls-Royce pienoismalli olla 15 000 euron lähtöhinnallaankin monelle harrastelijalle liikaa.

Yksi maailman tunnetuimmista luksusautonvalmistajista, Rolls Royce teki vuonna 2019 myyntiennätyksensä 5 152 auton myyntimäärällä. Tästä on kiittäminen valmistajan Cullinan SUV:tä, jonka hinnat alkavat verottomanakin yli 250 000 euroa.

Nyt luksus-katumaasturista on myynnissä uusi, täysin erilainen ja hinnaltaan aivan omassa sarjassaan painiva malli. Kyseessä on 1:8 suhteessa valmistettu pienoismalli, jonka saa edullisimmillaan 17 000 dollarilla, eli noin 15 000 eurolla.

Jos pienen uuden auton hinta lelusta tuntuu älyttömältä, kannattaa lukeminen lopettaa tähän. Kalleimmillaan pienoismallin hinta voi kohota nimittäin jopa 40 000 dollariin, lähes 36 000 euroon! Kyseisellä summalla voisi Suomessa ostaa esimerkiksi juuri hinnoitellun Volkswagen ID.3 -täyssähköauton. Ymmärrettävästi kansanauto ei tosin luksusta haluavien mieltä lämmitä.

Pienoismalli koostuu yli tuhannesta käsin valmistetusta osasta, ja sen valmistamisen kerrotaan vievän 450 työtuntia – kaksi kertaa oikean Cullinanin valmistamisen verran. Pienoismallista löytyy muun muassa mittaristo- ja tunnelmavalot ja toimivat turvavyöt. Takaluukku täytyy kuitenkin avata mekaanisesti. Materiaalit ovat luonnollisesti samoja kuin oikeassa Cullinanissa.

Personointimahdollisuuksia voidaan kuvailla lievästi olevan todella paljon. Auton perusulkovärivaihtoehtoja on 40 000, mutta jos näin suppeasta valikoimasta ei löydy mieleistä, voit luoda itse haluamasi värivaihtoehdon.

Jokainen pienoismalli on käsin maalattu ja kiillotettu. Sisustan nahkan värit, puukoristeet ja istuimien tikkaukset ovat kustomoitavissa mieleisiksi. Ja ulkokuoren tavoin, jos mieleistä trimmausta sisustaan ei ole, voi asiakas luoda sellaisen itse.

Lähde ja kuvat: Rolls Royce

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Rolls-Royce

Kaikki koeajot

Uusimmat