Polestar 2

Ajoneuvot Uutinen 24.3.2020

Polestar 2 -täyssähköauton tuotanto käynnistyi Kiinassa

Odotettu kilpailija Tesla Model 3:lle pääsi tuotantoon. Polestar 2 saapuu ensimmäisenä Eurooppaan.

Kaikkien tuotantopysäytysuutisten keskellä maailmalta kantautuu päinvastaistakin uutista: Polestar 2 -täyssähköauton valmistus on käynnistynyt Kiinan Luqiaossa.

Polestar 2 ensiesiteltiin vuoden 2019 Geneven autonäyttelyssä. Suoraksi Tesla Model 3:n kilpailijaksi luonnehdittava perheauto jätti ensivilkaisulla varsin lupaavan alkuvaikutelman: Polestarin muotokieli toimii ja volvomaiset sisätilat ova tyylikkäät. Auton ajoakun koko on 78 kilowattituntia ja se ruokkii 300 kilowattista nelivetojärjestelmää (408 hv). Valmistaja kertoo WLTP-toimintamatkaksi 470 kilometriä.

Ensin Eurooppaan

–Maailmaa kohtaa valtava mullistus koronaviruspandemian vuoksi. Aloitamme tuotannon haastavien olosuhteiden alla, painottaen suuresti työntekijöidemme terveyttä ja turvallisuutta, Polestarin toimitusjohtaja Thomas Ingenlath painottaa.

Auton tuotantopaikka on Kiinan Luqiaossa, sillä Polestar kuuluu yhdessä Volvon kanssa kiinalaiselle Zhejiang Geely Holdingille.

Polestar 2 tulee tarjolle kymmenellä markkinalle Euroopassa, Kiinassa ja Pohjois-Amerikassa. Toimitukset alkavat kesällä Euroopasta, ja laajenevat sitten kotimarkkinoille Kiinaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Polestarin saapumisesta Suomeen ei ole vielä tietoa.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Polestar

Kaikki koeajot

Uusimmat