Range Rover SV Coupe

Ajoneuvot Autonäyttely Geneve 2018 Uutinen 30.1.2019

Range Rover SV Coupésta jättifloppi – yhtään huippukallista kaksiovista ei ehditty valmistaa

Land Roverin Geneven autonäyttelyn tähti sammui yllättäen: Range Rover SV Coupén tuotanto peruttiin.

Niin paljon kuin Range Rovereista Moottorissa pidämmekin, jouduimme Geneven autonäyttelyssä vuonna 2018 liittymään epäilijöiden kerhoon, kun Land Rover paljasti huippukalliin kaksiovisen Range Rover SV Coupén.

Kaksiovisesta koristahan Range Roverin tarina alkujaan käynnistyi, joten perintö oli kunnossa. Vaan toteutuksessa oli parannettavaa: huippukalliiksi lippulaivaksi tähdätty malli näytti kömpelöltä laakeaa tyhjyyttä loistaneine kylkineen. Miksi maksaa lisähintaa, kun tavallinen Range Rover on edullisempi ja huomattavasti tyylikkäämpi?

Taustalla kustannussäästöt?

Erikoismallia oli määrä valmistaa 999 kappaletta. Nyt AutoExpress on saanut tietoonsa mallin tuotannon peruuttamisen – ennen kuin yhtäkään asiaskasautoa oli ehditty valmistaa. Auton lähtöhinta kotimaassaan Isossa-Britannissa oli 240 000 puntaa, eli nykykurssilla vajaat 280 000 euroa.

Range Rover SV Coupe

Median saamien tietojen mukaan peruutuksen syynä ei kuitenkaan ole tilausten vähyys, vaikka valmistaja ei kerrokaaan myytyjen autojen määrää. AutoExpress tosin epäilee merkin Kiinan myynnin romahtamisen mahdollisesti vaikuttaneen tilanteeseen.

Valmistajan edustajan mukaan taustalla on Land Roverin keskittyminen seuraavan sukupolven tuotteisiin. AutoExpress mainitsee artikkelissaan myös epäileväänsä tuotantoperuutuksen syyksi Jaguar Land Rover -emoyhtiön säästötalkoita. Yhtiö tavoittelee 2,5 miljardin punnan säästöjä, ja tällä hetkellä menossa ovat 4 500 ihmisen irtisanomiset.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Land Rover

Kaikki koeajot

Uusimmat