Renault Arkana

Ajoneuvot Esittely Uutinen 30.8.2018

Renault Arkana – tulossa rohkeasti myös Eurooppaan?

Renault Arkana on ranskalaisvalmistajan näkemys C-segmentin linjakkaasta crossoverista. Ensi vuonna uutuus nähdään Venäjällä, mutta ehkä nämä muodot nähdään vielä Euroopassakin.

Tähän asti järkälemäiset ja niin sanotut coupe-crossoverit ovat olleet saksalaisten premium-valmistajien leipälaji. Nyt Renault on esitellyt Moskovan autonäyttelyssä Arkanan, joka tuo x4mäiset ja glcmäiset muodot pienempään C-segmenttiin.

Renault Arkana

Näyttelymallina esitelty Renault Arkana saapuu Venäjän markkinoille ensi vuonna ja sen jälkeen luvassa ovat ainakin Brasilia, Kiina ja Etelä-Korea. Teknisten tietojen puuttuessa lohtua voi hakea siitä, että pinnan alla auto on sukua Dacia Dusterille. Vähäiset tiedot ainakin näyttelyautosta ovat, että vanteet ovat 19-tuumaiset, tarjolla on neliveto ja ajovaloissa käytetään luonnollisesti täysledejä.

Renault Arkana

Valmistaja ei ole kuitenkaan sulkenut pois mahdollisuutta etteikö Arkanan kurvit voitaisi nähdä muuallakin. Jotain osviittaa tästä antaa Arkanan sisarmalli Renault Kaptur, joka puolestaan on venäläinen versio meikäläisestä Capturista. Renaultin uusi ”Drive the Future” -strategia käsittänee ilmeisimmin muitakin vastaavia mallimuunnoksia, jossa sama kori toteutetaan eri markkinoilla eri pohjalevyllä.

Ei siis ole mahdotonta, etteikö Arkana voisi päätyä meille vaikkapa eri pohjalevyllä Arcana-mallinimellä. Samalla se toisi auton vieläkin lähemmäs latinankielen sanaa arcanum, salaisuus tai mysteeri.

Renault Arkana

Lähde ja kuvat: Renault

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Renault

Kaikki koeajot

Uusimmat