Renault Sandero R.S. 2.0 Racing Spirit

Ajoneuvot Uutinen 5.6.2017

Renault Sandero R.S. 2.0 Racing Spirit – Sporttitähti Brasiliassa

Suomen halvimpana autona tunnettu Dacia Sandero esiintyy Brasiliassa sporttisena ratatähtenä.

Brasilian kuumimpiin pikkusportteihin kuuluu Renault Sandero R.S. 2.0, joka on tuttu Dacia Sandero täysin toisenlaisena kuin me sen tunnemme. Suomen halvin auto taipuu Etelä-Amerikassa kipakaksi katusportiksi, kiitos Renault Sportin uurastuksen. Nyt Sandero R.S. 2.0 on saanut vielä makean erikoisversion nimeltä Racing Spirit.

Renault Sandero R.S. 2.0 Racing Spirit

Voimanlähteenä brassisportissa on 2,0-litrainen vapaasti hengittävä moottori, josta saadaan 150 hevosvoimaa, kun polttoaineena on maassa suosittu etanoli. Kuusivaihteinen manuaalilaatikko on välitetty tiheästi pirteämpää kiihtyvyyttä varten, ja 0–100 km/h taittuukin 8 sekunnissa, huippunopeuden ollessa 202 km/h.

Renault Sandero R.S. 2.0 Racing Spirit

Alustan ja elektromekaanisen ohjaustehostuksen virityksestä vastaa Renault Sport. Renkaina nähdään 17-tuumaiset Michelin Pilot Sport 4:t, jotka saavat ilmettä erikoisvanteista ja punaisista jarrusatuloista. Sporttisia yksityiskohtia on ripoteltu myös muualle, sillä diffuusorin ja ”F1-tyylisten” sivupeilien lisäksi autossa on Racing Spirit -kylkiviivat.

Renault Sandero R.S. 2.0 Racing Spirit

Sisällä jatkuu punaisen ja mustan leikittely muun muassa mittariston ja tuuletusaukkojen muodossa, keskikonsolin ja ovenkahvojen saadessa kiiltomustan lookin. Vaihdekepin juureen on upotettu myös rajoitetusta tuotantoerästä kertova sarjanumerolaatta.

Renault Sandero R.S. 2.0 Racing Spirit

Sandero R.S. on myös vakiovarusteltu kattavasti, sillä kolmiasentoisen ajonvakautuksen lisäksi varustukseen kuuluu automaatti-ilmastointi, 7-tuumainen Media Nav Evolution -navigaatio ja parkkitutka. Kesäkuun puolivälin tienoilla Buenos Airesin autonäyttelyssä esiteltävä Renault Sandero R.S. 2.0 Racing Spirit on hinnoiteltu Brasiliassa alustavasti 66 400 realiin, eli noin 18 140 euroon.

Lähde: Renault Kuvat: Rodolfo Buhrer / Renault

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Dacia

Kaikki koeajot

Uusimmat