Opel Adam Rocks S

Ajoneuvot Koeajo 22.1.2016

Koeajo: sportti vai kaupunkimaasturi – Opel Adam Rocks S

Trendikäs ulkomuoto ei välttämättä tarkoita pinnallista luonnetta. Hyvää: ajettavuus, moottori, kuljettajan ympäristö. Huonoa: ohjauksen vetely, takatilat, tavaratila.

Kuulostaako nurinkuriselta? Opel loi ensin muodikkaan kaupunkiauton Adamin. Sitten siitä muokattiin maasturimaisempi Adam Rocks. Nyt tuo korkeampi malli on saanut matalamman sporttiversion, joka kantaa nimeä Opel Adam Rocks S.

Perus-Adamista on esitelty oma S-versio, mutta sitä ei tuoda Suomeen. Jos halajaa 150 hevosvoiman moottorilla varustetun Adamin, pitää ottaa se Rocks S -meikin kera. Lisäpotku on tuntuva: muut Adamit liikkuvat 69–115-hevosvoimaisten koneiden voimin.

Opel_Adam_Rocks_S_2015_LA-11-2

Ylös ja alas

Ruudikkaamman voimanlähteen lisäksi S tuo mukanaan mm. 17- tai 18-tuumaiset pyörät, jälkimmäiset lisävarusteena, sekä katon perälle ison spoilerin. Sähköllä liikuteltava kangaskattolevy, Adam Rocksin tunnusmerkki, kuuluu S-versionkin vakiovarustukseen.

Alustaa on madallettu 15 mm – juuri saman verran kuin sitä aikanaan korotettiin Rocksia varten perus-Adamista. Tiukempien jousien ohella jarrut ovat tavallista tuhdimmat, ja ohjaustehostusta on säädetty jäykemmäksi.

Auton pituudesta valtaosa on etupenkkiläisten käytössä, joten kaksi henkeä viihtyy lisävarusteisilla Recaro-istuimilla oikein hyvin. Takatilat ovat luokkaa olematon ja toimivatkin parhaiten tavaratilana, sillä itse takakontti käy pieneksi jo shoppailureissulla.

Opel_Adam_Rocks_S_2015_LA-1

Jouhea ajettava

Tien päällä on kivaa. Ohjaus antaa hyvän tunnon, korin kallistelu on vähäistä eikä etupyöriä saa juuri sutimaan edes täyskaasukiihdytyksessä. Erityisiä ajoasetuksia ei ole, mutta ajonvakautuksen saa halutessaan kokonaan pois päältä.

Ajettavuuden toinen puoli on vetely, jota esiintyy uraisella tiellä niin kiihdytyksissä, tasaisella nopeudella kuin jarrutuksissakin. Esimerkiksi kaupunkiajossa rattia joutuu tosissaan vääntämään jompaankumpaan suuntaan, eli kaikkein vaivattomin cityraketti Adam Rocks S ei ole.

1,4-litrainen bensiiniturbo vetää täyteläisesti jo tyhjäkäynniltä, ja tarjoaa joka paikassa käyttökelpoista voimaa. Erityskiitos tulee kaasu- ja kytkinpolkimien luontevasta toiminnasta. Kone myös murisee juuri asiaan kuuluvalla, muttei liian kovalla volyymilla.

Kun leveiden kesärenkaiden melu on yllättävän alhainen, ässällä voi taittaa ihan matkaakin – kunhan hyväksyy vielä moottoritienopeuksissakin tuntuvan jousituksen nypytyksen, mitä lyhyehkö akseliväli korostaa. Pikkusportissa tämä ei kuitenkaan ole iso moite.

Opel_Adam_Rocks_S_2015_LA-4

Kallis vai halpa?

Adam Rocks S maksaa vajaat 24 000 euroa eli kolmisen tonnia enemmän kuin seuraavaksi tehokkain perus-Rocks. Onko se paljon vai vähän? Ainakin vastaaviin Mineihin verrattuna Opelilla on hintaetu puolellaan.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Opel

Kaikki koeajot

Uusimmat