SsangYong Korando

Ajoneuvot Uutinen 24.9.2019

Alle 22000 eurolla katumaasturikisaan: SsangYong Korando iskee hinnalla

Uuden neljännen sukupolven SsangYong Korandon kuljettajaksi pääsee parhaimmillaan 21 990 eurolla. 2021 mallisto täydentyy hybridillä ja täyssähköversiolla.

Korealaisvalmistaja SsangYongin uusi Korando oli ensi kertaa esillä ja samalla lyhyesti koeajettavissa Suomen kamaralla. Tutustumme autoon piakkoin tarkemmin varsinaisen koeajon muodossa.

Neljännen sukupolven uutuus on uusiutunut monin tavoin edukseen esimerkiksi muotoilun puolesta. Katumaasturi näyttää nyt kilpailukykyisen modernilta, jos kohta ei autoluokassaan erottuvan persoonalliselta.

Keulailme on jyhkeä, sivulinja virtaviivainen – kiitos laskevan kattolinjan. Entistä pidempi ja leveämpi, mutta matalampi. Akselivälikin on kasvanut. Takana ilmettä luovat kookkaat sivuille kaartuvat takavalot. Maavaraa on 18 senttiä ja vetokykyä on dieselautomaattina parhaimmillaan 2 000 kiloa. Tavaroille on tilaa 551 litran verran.

Kaksi voimanlähdettä

Korandon voimalinjan voi valita kahdesta. Ne ovat SsangYongin omaa tuotantoa. Se ei sinänsä yllätä, onhan autonvalmistaja on Korean vanhin, kokemusta on siis 65 vuoden ajalta.

Bensiinimoottori on ahdettu nelisylinterinen ja 1,5-litrainen, joka tarjoaa käyttöön tehoa 163 hevosvoimaa. Vääntö on 280 Nm.

Aluksi Suomessa tulee tarjolle 1,6-litrainen nelisylinterinen dieselmylly, jossa on tehoa 136 hevosvoimaa ja vääntöä 324 Nm. Dieselmoottorisena WLTP-kulutus on 6,5 litraa satasella ja hiilidioksidipäästöt 171 grammaa kilometrillä.

Tulevaisuus ei ole ihan vielä täällä: valmistajan lupauksen mukaisesti Korandon hybridit ja täyssähköiset versiot tulevat tarjolle vuoden 2021 aikana.

SsangYong Korando

Manuaalina tai automaattina

Korandon saa manuaalivaihteisena tai automaattivaihteisena, jolloin tarjolla on kolme ajoasetusta.

Hinnat alkavat etuvetoisesta manuaalivaihteisesta bensaversiosta ja 21 990 eurosta. Hinnaston tyyreintä päätä edustaa nelivetoinen dieselautomaatti, josta saa maksaa 31 990 euroa.

Maahantuojan odotukset myynnin suhteen ovat korkealla, edustaahan 4,45-metrinen Korando Suomen automarkkinoiden kiinnostavinta SUV-autojen luokkaa. Se toki myös tarkoittaa kovaa kilpailua ja monia vaihtoehtoja.

Korandon takuu on viisi vuotta tai 100 000 km.

SsangYong Korando

Varusteita ja viisi tähteä

Turvavarustelu ja passiivinen turvallisuus ovat kunnossa, onhan auto saavuttanut törmäystesteissä vastikään viisi Euro NCAP -tähteä. Korandon korissa on 74 prosenttia eriasteisia suurlujuusteräksiä.

Korandoon tulee tarjolle kaksi varustetasoa. Vakiona on muun muassa mäkilähtöavustin ja alamäkihidastin, peruutuskamera, keskuslukitus, nahkainen ohjauspyörä sekä kahdeksantuumainen kosketusnäyttö.

Tyyriimmältä varustetasolta tulee mukaan muun muassa automaatti-ilmastointi.

Lisävarusteena saa esimerkiksi ledajovalot hitusen alle 700 eurolla. Näkymiltään muokattava digitaalimittaristo maksaa autoversiosta riippuen noin kuutisensataa euroa. Isomman näytön ja sähköisen takaluukunkin saa lisärahalla.

Ensituntuman perusteella aiempaa paremmin muotoillut istuimet ajavat asiansa hyvin.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: SsangYong

Kaikki koeajot

Uusimmat