Mobilize Limo Renault sähkö taksi kyytipalvelu liikkuvuus

Ajoneuvot Autonäyttely Pariisi 2022 Sähköautot 31.10.2022

Tässä autobongaajille: Mobilize Limo on Renault-taustainen vuokramalli

Mobilize-liikkuvuuspalvelun ajoneuvovalikoima koostuu tutuista ideoista uusissa kuorissa. Vuokrauspohjalla hankittava henkilöauto Limo puolestaan on ranskalais-kiinalaista yhteistyötä.

Mobilize on Renault Groupin alabrändi erilaisille liikkuvuuspalveluille ja -ratkaisuille. Sateenvarjon alle kuuluu esimerkiksi latauspalveluja ja kevyitä sähkökulkuneuvoja, sekä Mobilize Duo, vähän kuin oma versio Renault Twizzystä, joka on saatavissa mopoauto- ja henkilöautopainoksena.

Mobilize Limo Renault sähkö taksi kyytipalvelu liikkuvuus

Tämän jutun kannalta mielenkiintoisin on kuitenkin Pariisin autonäyttelyssäkin nähty Mobilize Limo, joka tunnetaan maailmalla myös nimillä JMEV Yi ja EVeasy Limo. Mobilizen tapauksessa Limo on Renaultin ja Jiangling Motorsin kanssa yhteistyössä tehty auto, jonka voi lähinnä vuokrata kuukausimaksulla. Ajatuksena on, että auto tarjoaa helpon ratkaisun esimerkiksi taksiyhtiöille, tilauskyytipalveluille tai muille vastaaville toimijoille, eli autoja on saatavissa myös fleet-asiakkaiden tarpeisiin. Toisaalta jopa yksittäinen taksikuski voi hankkia auton käyttöönsä. Auton ohjelmisto on päivitettävissä etänä ja fleet-käytössä autokannan hallitsija voi tutustua autojen tietoihin etänä.

Mobilize Limo on 4,67 metriä pitkä melko perinteinen sähkösedan. 60 kilowattitunnin akku riittää noin 450 kilometrin toimintamatkaan (WLTP) ja valmistajan mukaan tällaisilla autoilla ajetaan tyypillisesti noin 250 kilometriä päivässä. Auton sähkömoottori on teholtaan 110 kW (150 hv) ja vääntöä on käytettävissä 220 Nm. 0–100 km/h kiihdytys vie 9,6 sekuntia ja huippunopeus on 140 km/h.

Mobilize Limo Renault sähkö taksi kyytipalvelu liikkuvuus

Auton akseliväli on 2,75 metriä ja tavaratilan koko on noin 500 litraa, joten auton tilat riittänevät useimpiin kolmen hengen kyydityksiin mainiosti.

Kojelaudasta erottuu 10,25-tuumainen mittaristonäyttö sekä 12,3-tuumainen tietoviihdejärjestelmän kosketusnäyttö. Autossa on myös kohtuullisen kattava määrä turvavarusteita ja ajoavustimia, sillä esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin ja 360°-kameranäkymä ovat vakiovarusteita. Mobilize Limo sai myös Euro NCAP -kokeissa hyvän arvosanan.

Mobilize mainitsee, että Limoon on myös markkina-aluekohtaisesti saatavilla talvipaketti, käsittäen istuinlämmityksen ja lämmitettävän ohjauspyörän.

Mobilize Limo Renault sähkö taksi kyytipalvelu liikkuvuus

Ensimmäisessä aallossa Mobilize on toimittanut 40 ajoneuvoa madridilaisen Cabify-taksiyhtiön käyttöön tänä kesänä ja vuoden loppua kohti Mobilizen palvelut laajenevat muun muassa Pariisiin.

Liikkuvuuspalveluiden kentällä on mielenkiintoista, että Mobilize on valinnut tien, jossa sen ajoneuvot erottuvat selvästi perinteisesti myytävistä kulkineista. Myös autobongaajilla riittää tekemistä.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Aake Kinnunen ja Mobilize

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mobilize

Kaikki koeajot

Uusimmat