Volvo V60 Cross Country

Ajoneuvot Esittely 25.9.2018

Tässä on Volvo V60 Cross Country – monipuolinen ruotsalainen perhefarmari

Volvo paljasti uuden Cross Country -version keskikokoisesta V60 Sportswagonista. V60 Cross Country profiloituu monipuoliseksi ruotsalaiseksi perhefarmariksi, joka tuo lisää suorituskykyä myös huonokuntoisilla teillä.

Volvo V60 Cross Country jatkaa Volvon Cross Country -malliston perinteitä, jotka saivat alkunsa jo vuonna 1997. Uutuus vie V60-mallin kaupungin kaduilta keskelle metsää.

– Siirrämme uuden V60 Cross Countryn myötä ruotsalaisen perhefarmarin yhdestä luonnollisesta tilasta toiseen. Loimme Cross Country -segmentin yli 20 vuotta sitten, ja tällä autolla vahvistamme asemaamme turvallisten, suorituskykyisten ja monipuolisten perheautojen valmistajana, sanoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

V60 Cross Countryn maavara on 75 mm korkeampi kuin V60 Sportswagonissa. Lisäyksestä kiitos kuuluu erityissuunnitellulle Cross Country -alustalle ja jousitukselle, jotka parantavat auton suorituskykyä vaikeammassa maastossa.

AWD-neliveto on uudessa V60 Cross Country -mallissa vakiovaruste alamäkihidastimen, elektronisen ajonvakautuksen, kaarreluistoneston ja erityisen Off-Road-ajotilan ohella.

Volvo V60 Cross Country

Tuttu rakenne

V60 Cross Country käyttää muiden 60-sarjan ja 90-sarjan autojen tapaan Volvon skaalautuvaa SPA-rakennetta, turvallisuustekniikkaa sekä viihde- ja tietojärjestelmää.

– V60 Cross Country on aivan yhtä hienostunut kuin muut SPA-alustalle perustuvat 60- ja 90-sarjan autot. Se on monipuolisten ominaisuuksiensa, kuten korkeamman istuma-asennon, suuremman maavaran ja dynaamisen nelivedon, ansiosta kotonaan niin kaupungissa kuin maaseudulla, toteaa Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green.

Volvo V60 Cross Country

City Safety -järjestelmä on autossa vakiona, ja se auttaa kuljettajaa välttämään potentiaaliset vaaratilanteet. City Safety on Volvon mukaan markkinoiden ainoa järjestelmä, joka auttaa havaitsemaan sekä jalankulkijat, pyöräilijät että suuret eläimet.

Tieltä suistumisenesto, vastaantulevien ajoneuvojen väistötoiminto ja muut ohjausapujärjestelmät ovat niin ikään vakiovarusteita.

Pilot Assist -järjestelmä tukee kuljettajaa ohjaamalla, kiihdyttämällä ja jarruttamalla autoa hyvin merkityillä maanteillä nopeuteen 130 km/h asti. Risteävän liikenteen varoitin automaattijarrutuksella tarjoaa osaltaan lisää turvaa.

Ensin vuorossa diesel

Kuten arvata saattaa, turvallisuusajattelusta tunnetun valmistajan mukaan tässä on jatkossa yksi maanteiden turvallisimmista autoista.

Volvo V60 Cross Country

Volvon Sensus Connect -tieto- ja -viihdejärjestelmän luvataan olevan yhteensopiva Apple CarPlayn ja Android Auton kanssa. Intuitiivinen kosketusnäyttö tuo auton toiminnot, navigoinnin, yhteyspalvelut ja viihdesovellukset yhteen.

Uusi V60 Cross Countryn tuotanto alkaa marraskuussa ja auto saapuu Suomeen vuoden 2019 alussa.

D4 AWD -dieselmoottorilla varustetun auton hinta on 53 582 euroa.

Bensiinimoottorilla varustetun T5 AWD hintaa ei ole vielä vahvistettu, mutta auto on luvattu saapuvaksi Suomeen kesällä 2019.

Lähde ja kuvat: Volvo

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat