Ferrarilla kasvutavoitteita

Ajoneuvot Uutinen 13.12.2019

Teknologia ei tarpeeksi kehittynyttä Ferrarille – sähköauto vuoden 2025 jälkeen

Ferrari kokee, ettei akkutekniikka ole vielä tarpeeksi kehittynyttä täysin sähköisen orin valmistamiseksi. Katseet Maranellossa ovat vuodessa 2025.

Italialainen superautovalmistaja Ferrari julkaisee pääjohtaja Louis Camillerin mukaan ensimmäisen täyssähköisen autonsa vuoden 2025 jälkeen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Aiemmin Ferrari on kertonut julkaisevansa täyssähköisen auton nykyisen teollisuussuunnitelman päättyessä vuonna 2022, mutta analyytikot eivät ole tästä huolimatta odottaneet autoa ennen vuotta 2023.

Camillerin mukaan Ferrarilla jatketaan ehdottomasti täyssähköisen grand tourerin kehittämistä, mutta toistaiseksi sähköistyminen pysyy hybridiajoneuvoissa.

– Uskoakseni sähkömalli tulee vuoden 2025 jälkeen. Akkuteknologia ei ole toistaiseksi tasolla millä sen pitäisi olla, Camiller toteaa.

– Autojen autonomian ja latauksen nopeuden suhteen on vielä huomattavia ongelmia. Loppujen lopuksi meillä tulee olemaan kyllä sähköauto, mutta vuoden 2025 jälkeen, ei välittömässä tulevaisuudessa, hän jatkaa.

Aiemmin Ferrari paljasti SF 90 Stradalen, joka on valmistajan ensimmäinen sarjatuotettu hybridiauto. Vuoteen 2022 mennessä Ferrarin on tarkoituksena myydä 60 prosenttia autoistaan hybridivoimalinjalla.

Ympäristöystävällisyyttä harkinnan alla

Täyssähköisen voimalinjan lisäksi Camilleri kertoo Ferrarin harkitsevan vaihtoehtoisia ympäristöystävällisiä voimalinjoja tulevaisuudessa, muun muassa vety- ja biopolttoaineita, uutisoi Automotive News Europe.

– Tarkastelemme erilaisia voimalinjoja ja yritämme nähdä mikä niistä voisi olla tehokkain ja vaikuttavin Ferrarin näkemykseen tulevaisuuden autosta, Camilleri toteaa.

Lähde: Reuters, Automotive News Europe Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ferrari

Kaikki koeajot

Uusimmat