Skoda Karoq

Ajoneuvot Esittely Uutinen 28.4.2017

Tiedätkö mikä on Karoq? Se on uusin Škoda

Škodan uuden katumaasturimallin nimi on Karoq. Nimen ja sen kirjoitusasun alkuperä on Alaskan etelärannikon saarella elävän Alutiiq-alkuperäiskansaheimon kielessä.

Škodan mieltymys katumaastureihin ja Alaskan alkuperäiskansoihin saa jatkoa. Tuoreen tiedon mukaan tšekkiläisvalmistajan katumaasturimallistoa seuraavaksi laventava auto on nimeltään Karoq. Nimi on vähintäänkin erikoinen ja nähtäväksi jää miten se sointuu katumaasturiasiakkaiden suussa.

Nimen ja kirjoitusasun alkuperä on kuitenkin Alaskan etelärannikon saarella elävän Alutiiq-alkuperäiskansaheimon kielessä. Samasta suunnasta poimittiin myös hiljattain esitellyn Kodiaq-mallin nimi. Valmistajan tiedotteen muotoilu antaa viitteitä siitä, että lisääkin saattaa olla luvassa.

Suuria tunteita Tukholmassa?

Škoda Karoq saa ensiesittelynsä Tukholmassa 18. toukokuuta.

“Škoda Karoq on muotoilultaan täysin uudenlainen katumaasturi, joka erinomaisesti vahvistaa automerkkimme kehitystä ja asemaa. Tämä uusi katumaasturimalli on looginen seuraava vaihe Škodan katumaastureiden strategiassa, toteaa pääjohtaja Bernhard Maier.

Kuten arvata saattaa, ylisanoissa ei säästellä uutuutta esiteltäessä. Tällä kertaa katumaasturia luonnehditaan tunteisiin vetoavaksi, ainakin muotokielensä osalta. Toivottavasti luvassa ei ole kyyneliä.

Toistaiseksi Škoda on paljastanut autosta vasta naamioituja kuvia.

Ristiäisten kunniaksi on sentään julkaistu video, jonka anti on valitettavan niukka:

Saaresta toiseen

Škoda Kodiaq sai nimensä Kodiakin saarelta. Nyt vuorossa on seuraava saari.

Alaskan etelärannikolla sijaitsevan syrjäisen Karoq-saaren maantieteelliset koordinaatit ovat 57° N ja 153° W. Alueen maiseminen kerrotaan olevan koskemattomia ja jylhiä. Saaren alkuperäiskansan Alutiiq-heimon kielessä auto on ‘Kaa’raq’. ‘Ruq’ taasen tarkoittaa heidän kielessään nuolta. Ja nuoli on keskeinen osa Škodan merkkilogoa, joten uusi katumaasturi sai nimekseen Karoq. Nimi on siis  kahden sanan yhdistelmä.

– Meistä uudella katumaasturilla pitää olla vahva nimi. Nimi nivoutuu myös yhteen katumaasturimallistomme nimilinjan kanssa. Luomme automerkillemme poikkeuksellisen ja asiakkaiden mieleen jäävän tunnistettavuuden, toteaa myynnistä ja markkinoinnista vastaava Škodan hallituksen jäsen Werner Eichhorn.

Tulevaisuus 2025 -strategian mukaisesti Škoda tulee jatkamaan mallistonsa kasvattamista tulevina vuosina. Valmistajan mukaan erityinen painoarvo on katumaasturimalliston laajentamisella.

Lähde ja kuva: Škoda

Korjattu 28.4.2017 klo 11:28: lisätty kuva naamioidusta autosta.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Škoda

Kaikki koeajot

Uusimmat